Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kuveyt Türk’ten araç ve konut kredisi fırsatı

Kuveyt Türk bankası, konut alacaklara 120 aya, araç alacaklara ise 60 aya varan vade seçenekleri sunuyor.

Banka, tüm vade seçeneklerinde konut finansmanındaki kâr oranını 1,47’ye düşürürken araç finansmanındaki kâr oranını 1,65’e indirdi.

Kuveyt Türk‘ten konut kredisi

Kuveyt Türk bankasının konut kredisi için sağladığı finansmanların birkaçı şöyle:

Sabit Ödemeli Finansman: Satın alınacak konutun ekspertiz değerinin yüzde 80’inin finanse edildiği ve faiz oranlarının kişiye özel olarak belirlendiği finansman sunuyor.

Düzensiz Ödemeli Finansman: Bu finansman türünden yararlanan müşteriler, ödeyeceği taksit miktarını düşürüp yükseltebiliyor hatta her ay ödeme yapmak yerine belli aralıklarda ödeme yapabiliyor. Hangi ay ne kadar ödeme yapacağını belirleyen müşteri, taksitli ödeme planını kendi belirliyor.

Gurbetten Sılaya Finansmanı: Yabancı ülkede yaşayan ve geliri yabancı bir para birimi üzerinden olan vatandaşlar ile mütekabiliyet listesinde yer alan ve Türkiye’de yaşayan yabancı ülke vatandaşlarına özel konut finansmanı veriliyor. Kâr oranı ve şartlar değişmeden herkesin eşit şekilde yararlanabildiği finansman desteğinde, mütekabiliyet listesi ise şöyle:

Amerika Birleşik Devletleri, Kazakistan, Almanya Federal Cumhuriyeti, KKTC, Arnavutluk, Kosta Rika, Avustralya, Liechtenstein, Avusturya, Litvanya, Azerbaycan, Lüksemburg, Arjantin, Macaristan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Meksika, Çin Halk Cumhuriyeti, Mali, Danimarka, Malta, Endonezya, Norveç, Finlandiya, Pakistan, Güney Kore (Kore Cumhuriyeti), Paraguay, Gürcistan, Portekiz, Hırvatistan, Peru, Hollanda, Polonya, İngiltere, Rusya Federasyonu, İrlanda, Romanya, İsveç, Senegal, İsviçre, Sırbistan, İspanya, Slovakya, İsrail, Slovenya, İtalya, Tacikistan, Japonya, Uruguay, Karadağ, Ukrayna, Kanada ve Yunanistan.

Kentsel Dönüşüm Finansmanı: Türkiye genelinde “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi” amacıyla çıkan 6306 sayılı kanun kapsamında başlatılan Kentsel Dönüşüm faaliyetlerinde gerekli olan finansman desteğini sağlıyor.

Arsa ya da İş Yeri Finansmanı: Arsa veya iş yeri satın alacaklara 60 aya varan vade seçenekleriyle finansman desteği sunuyor.

Araç Kredisi

Kuveyt Türk bankası, 48 aya kadar vade imkânı sunan taşıt finansmanı sağlıyor. Bu finansman, sıfır ve ikinci el otomobil satın alanlara sunulurken ikinci el motosiklet alacaklara finansman desteği sağlanmıyor.