Kategoriler
Dünya Güncel Gündem Sağlık SonDakika

Kuzey Kıbrıs’ta 1 yeni vaka! Suriye ve İran’da KOVİD-19

KOVİD-19 kaynaklı mayıs, haziran ve temmuz aylarında ölümün bildirilmediği KKTC‘de, bin 442 teste karşılık bir yeni vaka daha tespit edildi. Ülkedeki vaka sayısı, toplam 71 bin 454 teste karşılık 146 oldu.

Kuzey Kıbrıs‘ta taburcu edilen hasta sayısı, 120 kişi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 22 kişinin tedavisi sürüyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde koronavirüs hastalığından dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı, dört.

Suriye’de KOVİD-19

Suriye’deki 23 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Öte yandan dokuz kişinin daha iyileştiği duyuruldu. Ülkenin resmî haber ajansı SANA’nın yayımladığı bilgilere göre ülkedeki vaka sayısı, 780’e, iyileşen sayısı 246’ya, hayatını kaybedenlerin sayısı 43 kişiye çıktı.

Ülkeden yeni ölüm bildirilmedi.

İran’da 2 bin 548 yeni vaka!

İran’daki 2 bin 548 kişiye daha koronavirüs tanısı konuldu. Öte yandan KOVİD-19 virüsüne yakalanan 216 kişi daha yaşamını yitirdi. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari tarafından açıklanan bilgilere göre ülkedeki vaka sayısı, 306 bin 752 kişi. Salgından dolayı yaşamını yitiren kişi sayısı ise 16 bin 982.

Ülkedeki 4 bin 11 kişinin durumu, kritik seviyede.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Lari, İran’daki 265 bin 830 kişinin taburcu edildiğini aktardı. Bunların arasında yeniden tedavi görenler de bulunuyor. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, ülkede yapılan test sayısının 2 milyon 482 bin 553 olduğunu kaydetti.

Tahran, Mazandaran, Golestan, Fars, Doğu Azerbaycan, Erdebil, İsfahan, Elburz, İlam, Razavi Horasan, Kerman, Kuzey Horasan, Simnan, Lorestan ve Hormozgan bölgelerinin salgında kırmızı çizgide olduğunu söyleyen Sima Sadat Lari; Batı Azerbaycan, Kuzistan, Buşehr, Çaharmahal ve Bahtiyari, Zencan, Hamedan, Kohgiluye ve Buyer Ahmed, Merkezî, Yezd, Gilan ve Kum bölgelerinin ise alarm seviyesinde olduğunu kaydetti.

Kaynak: Taşınmaz Haber

Güncel Koronavirüs Haberleri

Birleşik Krallık’ta vaka sayısı… İngiltere’de koronavirüs

Yeni vakalar sınıra dayandı: Koronavirüs Tablosu(1 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu)

Koronavirüs aşısı 16 Ağustos’ta izin alabilir!