Kategoriler
Dünya Gündem Sağlık SonDakika

Kuzey Kıbrıs’ta bir vaka daha! Suriye ve İran’da koronavirüs

İran‘da 2 bin 674 kişiye daha KOVİD-19 tanısı konuldu. Suriye‘de 19 yeni vaka bildirildi. KKTC‘deki yeni vaka sayısı bir. İran’da 197 kişinin daha yaşamını yitirdiği kayda geçti. Suriye’den iki yeni ölüm bildirildi. Kıbrıs’tan ise uzun zamandır ölüm bildirilmedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde, Suriye’de ve İran‘da yeni tip koronavirüs vakaları açıklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki bin 212 teste karşılık bir yeni vakaya daha rastlandı. Ülkede, iki gün önceki yeni vaka sayısı, dört; dün, ikiydi. Öte yandan altı kişi daha taburcu edildi. Dünkü taburcu sayısı üç, iki gün önceki ise ikiydi.

Yavru vatandan mayıs, haziran ve temmuz aylarında KOVİD-19 kaynaklı ölüm bildirilmedi.

Kıbrıs vaka sayısı

Yavru vatandaki vaka sayısı, 70 bin 12 teste karşılık 145 olurken virüsten dolayı yaşamını yitirenlerin sayısı, dört. Yeni koronavirüs hastalığı nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta, bulunmazken 21 kişinin tedavisi sürüyor. Tabloya göre bugüne kadar taburcu edilen kişi sayısının 120.

Suriye’de koronavirüs

Suriye’nin resmî haber ajansı SANA’nın haberine göre ülkeden 19 yeni vaka daha bildirildi. Öte yandan yeni koronavirüs hastalığına yakalanan iki kişinin daha yaşamını yitirdiği kayda geçti.

Ülkedeki vaka sayısı, 757 kişiye çıkarken vakaların 237’si iyileşti. KOVİD-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı ise 43.

İran’da KOVİD-19

İRNA’nın haberine göre yeni koronavirüs hastalığına yakalanan 197 İranlı daha yaşamını yitirdi. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, hayatını kaybedenlerin sayısının 16 bin 766 kişiye tırmandığını söyledi.

Öte yandan 2 bin 674 kişiye daha KOVİD-19 tanısı konulduğunu belirten Sözcü Lari, bunların bin 523 kişisinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Ülkedeki toplam vaka sayısı, 304 bin 204’ken vakaların 263 bin 519’u hastalığı atlattı. İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, 4 bin 21 hastanın durumunun kritik olduğunu ve yoğun bakımda tedavi gördüğünü aktardı.

Kaynak: Taşınmaz Haber