Kategoriler
Gündem

Kyk burs başvurusu başladı mı?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen 2021 Kyk burs başvurusu başladı mı? KYK Bursu Nedir? Burstan hangi öğrenciler yararlanır?  Tüm bu soruların cevabına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Kyk bursu nedir?

Kredi ve Yurtlar Gelen Müdürlüğü tarafından yapılan tanımda; “Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.” şeklinde tanımlanmaktadır.

Burstan hangi öğrenciler yaralanabilir?

Burslardan lisans ve ön lisan öğrenimi yapan öğrenciler, yüksek lisans yapan öğrenciler yararlanabilmektedir. KYK bursundan yararlanabilecek öğrencilerin kriterleri aşağıda belirtilmiştir.

  • Ön lisans öğrencileri,
  • Lisans öğrencileri,
  • İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
  • Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
  • ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100’e giren öğrenciler,
  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

Kyk burs başvurusu başladı mı?

Uzun süredir öğrencilerin merakla beklediği sorunun cevabı belli olmuştur. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu konu ile ilgili açıklama yapmıştır. Bakanın yaptığı açıklamaya göre, 2021-2022 eğitim öğretim dönemi burs ve kredi başvurularının başladığını belirtmiştir.

2021 Kyk burs başvurusu nasıl yapılır?

Burslar ile ilgili başvurular e-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Sisteme girildiğinde e-Hizmetler linkine tıklanmaktadır.  Gençlik ve Spor Bakanlığı altında yer alan Burs / Öğrenim Kredisi Başvuru seçeneği seçilir. https://www.turkiye.gov.tr/kyk-krediburs-basvurusu bu link üzerinden şifre ve kimlik doğrulama bilgileri girilerek başvuru yapılır.

Kyk burs başvurusu ekranı

Kyk burs başvurusu ekranı
Kyk burs başvurusu ekranı