Kategoriler
Ekonomi Gündem

KYK ödemeleri ertelendi

Kabine toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgınına karşı tedbirleri açıkladı. Yurttaşların gönüllü karantinaya ne kadar uyarsa o kadar normale dönüleceğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, köy ve mahalle statülerinin yer aldığı 41 yerleşim yerinin karantinaya alındığını kaydetti.

Deniz, hava ve kara üzerinden yapılan seyahatlerin kısıtlandığını hatırlatan Erdoğan, şehir içi ulaşımında da kısıtlamalara gidilebileceğini belirtti. Cumhurbaşkanı, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yurdunda kalan öğrencilerin mart ayına ilişkin ücretinin iade edildiğini kaydetti. Erdoğan; nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin yurt ödemelerinin gerçekleştirilmeyeceğini bildirdi.

KYK borçları ertelenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredilerinin geri ödemelerinin nisan, mayıs ve haziran ödemeleri, ek maliyet olmadan ertelenebileceğini söyledi.

Gıda ve dezenfektan araçlarının ülkede üretildiğini açıklayan Erdoğan, temininde problem yaşanmadığını kaydetti. Çarşamba günü İspanya’ya bir uçak dolusu malzemenin gönderileceğini açıklayan Erdoğan, Kızılay tarafından İtalya’ya bir gemi dolusu yardım malzemesinin gönderildiğini ve gönderileceğini dile getirdi.

“Hâlen 41 ilimizdeki yüksek öğrenim yurtlarımızda yurt dışından gelen 21 bin 500 vatandaşımızı 14 günlük karantina kuralına göre misafir diyoruz.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan “İlköğrenim ve orta öğrenimde uzaktan öğrenim gören öğrencilerimize 8 gigabyte’a kadar ücretsiz İnternet imkânı getirdik.” sözlerini kaydetti.

2 milyon haneye nakdî yardım

“Salgından sürecinden en önemli hususlardan biri sağlık sistemimizi ayakta tutmaktır. Sağlık kuruluşlarımızın personel ve araç-gereç imkânlarını ne kadar yüksek oranda Kovid-19 hastalığı ile mücadeleye tahsis edersek salgınla o derece de etkili şekilde baş edebilir.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlık kuruluşlarının virüsle dolu olabildiğinin altını çizerek durumu gerçekten acil olmayanların hastaneye gitmemelerini söyledi. 

Erdoğan “…Ayrıca, bu tür durumlarda sağlık kuruluşları salgın merkezi hâline dönüşebiliyor. Bunun için vatandaşlarımızın gerçekten acil olmayan durumlar dışın hastaneye gitmemelerini rica ediyorum.” diye konuştu.