Kategoriler
Gündem

Lira karşısındaki dolar ve avro yine tarihi rekor kırdı… 22 Eylül döviz kurları

Dolar endeksi, güç kazanırken USDTRY paritesi ve euro/TL, yine rekora imza attı. Alan Yatırım, bugünkü bülteninde dolar/TL‘nin 7 lira 61,50 kuruş seviyesini geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını kaydetti. Kur, 7 lira 64 kuruş civarında bulunuyor.

Analistler, küresel çapta azalan risk iştahının gelişmekte ülkelerin para birimine olumsuz yansıdığını belirtti. Alan Yatırım, jeopolitik risklerin lira varlıklarını etkilediğini belirterek liranın büyük ülkelerin para birimleri karşısında direnç göstermekte zorlandığını kaydetti.

Alan Yatırım, piyasa bülteninde, euro/TL’nin 9 seviyesinin üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını ancak ilerleyen saatlerde kazançlarının bir kısmını geri verdiğini ifade etti.

Dolar kaç TL? 22 Eylül döviz kurları

Lira karşısındaki ABD doları, dünkü kapanışta, bir önceki kapanışının yüzde 0,98 üstünde bulundu. Avro kuru da yüzde 0,34 değer kazandı. Lira karşısındaki Amerikan doları ve euro kuru, önceki kapanışının üstünde bulunuyor. İngiliz sterlini ise önceki kapanışının biraz altında.

Saat 10.43’ten itibaren lira karşısındaki Amerikan doları yüzde 0,5 yükselişle 7 lira 66 kuruştan işlem görüyor. Avro kurunun satış fiyatı yüzde 0,16’lık değer kazancıyla 8 lira 99 kuruşta yer alıyor. Pound kuru da yüzde 0,09 oranındaki düşüşle 9 lira 77 kuruştan işlem görüyor.

Dolar ne kadar olur?

Analistler, lira karşısındaki ABD dolarında, yükseliş trendinin olduğunu kaydetti. Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, kurdaki ilk desteklerin 7 lira 59 kuruş ile 7 lira 56 kuruş bandı ve 7 lira 53 kuruşta bulunduğunu belirtti. Stratejist Balcı, sonraki desteklerin ise 7 lira 50 kuruş ile 7 lira 47 kuruşta yer aldığına yönelik değerlendirmede bulundu.

USDTRY paritesindeki ilk dirençlerin 7 lira 65 kuruş ile 7 lira 67 kuruş bandında konumlandığını bildiren Meksa Yatırım’dan Stratejist, “Bu seviyelerde kar satışları görülebilir.” yorumunu yaptı.

Bu seviyelerde kâr satışlarının görülmezse ve paritedeki yükselişin sürerse sonraki dirençlerin de 7 lira 70 kuruş ve 7 lira 80 kuruşta bulunduğunu kaydeden Zeynel Abidin Balcı, lira karşısındaki dolar kuru hakkında “Yükseliş eğilimi korunmakla birlikte direnç seviyelerinde satışlar görülebilir.” tahmininde bulundu.

Euro ne kadar yükselir?

Lira karşısındaki avro kurunda orta ve kısa vadeli yükseliş trendinin sürdüğünü kaydeden Alan Yatırım, kurdaki kısa vadeli dirençlerin 9 lira 1 kuruş ve 9 lira 5 kuruşta bulunduğunu, desteklerin ise 8 lira 98 kuruş ile 8 lira 94 kuruşta yer aldığını belirtti.

Taşınmaz Haber, Döviz.com