Kategoriler
Emlak Haberleri

Mahmut Dereli, müteahhitlere tavsiyede bulundu

Mahmut Dereli, Türk müteahhitlere yurt dışındaki projelerin büyüdüğünü hatırlatıyor. Türkler böylece hem ekonomiyi sınırlar ötesine taşıyacak hem de Türkiye’ye döviz kazandıracaktır.

Mahmut Dereli: “İş dünyası büyüyor”

Son bir ay içinde hız kazanan konut satın alımları gayrimenkule yeniden hareketlilik kattı. Bu hareketliliğin inşaat hacmini de arttırması söz konusuyken, firmalar hızla proje arayışı içine girdi. Tüm dünyada etkisini azaltan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığı sonrası taahhüt işlerinde yeniden artış yakalanmıştır. Yeni fırsatların açıldığı dönemde en çok hastane ve eğitim kurumlarının inşasıyla öne çıkan Torkam İnşaat, Almanya ve Cezayir üzerindeki işlerini devam ettiriyor. Bu tür ihalelerin sıklıkla açıldığını belirten Torkam İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, Alman ortakları ile birlikte 3 yeni iş üstlendiklerini belirtti. Bunlardan bir tanesi üniversite, biri hastane ve bir diğeri de adalet bakanlığı hizmet binası olacak. Alman ortakların sözleşme ve şantiye sürecini başlattığını duyuran Dereli, sağlık sektöründe yoğun bir artışın yaşandığını söylüyor. Tüm dünyada öne çıkan salgın hastalık sonrası hastane yapımına girişen ülkeler hızla yeni ihaleleri duyurmaktadır. Almanya’da gerçekleştirilen yapı işlerinin 300 milyon avroyu aştığı rahatlıkla görülebilir. Bu nedenle Türk müteahhitler dünyaya açılım sağlamakta gecikmemeli.

Cezayir’de yapı işleri devam ediyor

Torkam İnşaat bünyesinde Cezayir’de gerçekleştirilen 5 bin konuttan oluşan 3 konut projesi devam etmektedir. Konutların Cezayir hükümeti tarafından talep edildiğini bildiren Dereli, sene sonuna kadar 3 konut projesinin teslimatını yapacaklarını duyurdu. Her bir yatırımın yine taahhüt işi olacağını hatırlatan Dereli, taahhüt işi olarak toplamda 4 otelin de yapılacağını bildiriyor. Cezayirli ortaklarıyla hareket eden Torkam İnşaat, Cezayir’in şehir merkezine 100 bin metrekarelik bir alanı devraldı. Buna göre, alan içerisine otel, rezidans, ticari üniteler ve konutlar yapılacak. Toplamda 200 milyon dolarlık karma bir projenin öne çıktığı alan içerisinde ruhsat işlemleri tamamlanmıştır. Satış ofisi kurmak için girişime başlayan Torkam İnşaat, inşaat ve satışları ekim ayından itibaren başlatacak.

İstanbul için 2 yeni proje

Torkam İnşaat bir yandan da Türkiye genelinde işlerine devam ediyor. İstanbul Kadıköy’deki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttükleri ve teslimine kısa süre kaldığı bilinen 100 konutluk kentsel dönüşüm için geri sayım başladı. Avrupa Yakasında Yenibosna’daki Torkam E5 projelerinin inşaatları aralıksız sürmektedir. Diğer bir yandan da her biri 500’er bağımsız birimden olması beklenen iki yeni proje için çalışmalar başlatıldı. Projelerden birisi Anadolu Yakasında inşa edilecek ve ofis, konut ile ticari ünitelerden oluşacak. Bir diğer konut projesinin Avrupa Yakasında olması kararlaştırıldı. Mahmut Dereli, her iki projenin satış başlangıç tarihinin 2021 yılı olduğunu duyurdu.

Kampanya sayesinde ilgi arttı

Hükümet teşvikli düşük faizli kredi uygulamaları yatırımcı kitleye yeniden hareket kazandırdı. Mahmut Dereli, alıcıların yarısının oturum amacı olmadan ev sahibi olduğunu söylüyor. Torkam E5 projesinde de yatırımcı profilinin ağır bastığını dile getiren Dereli, alıcıların ödeme tercihinin daima yüzde 50 banka kredili ve yüzde 50 Torkam İnşaat’a ait ödeme planı olduğunu belirtti. Aynı zamanda diğer ödeme seçenekleri arasında 48 ay vade ve 2.yıldan sonra başlayan ödemeler ilgiyi her geçen gün artıyor. 0.64’e düşürülen faizler 180 aya kadar vade seçeneğini de beraberinde getirdi. Torkam İnşaat’ın ise Türkiye’nin tarihi kampanyasını desteklediği ve yeni hedefleri doğrultusunda projelerine devam ettiği duyuruldu.

Açık arttırma tarihi: 19 Temmuz

Torkam birikimi ve TOKİ güvencesi altında çıkan E5 Karayolu’nun Sefaköy-Florya aksında gerçekleştirilen ‘Torkam E5’ projesindeki dükkanlar açık arttırmaya giriyor. 19 Temmuz’da gerçekleştirilmesi beklenen açık arttırmanın şeffaflık ilkesi gereği gerçekleştirileceği duyuruldu. Toplamda 186 dükkân açık arttırma usulüne uygun satışa sunulacaktır. Açık arttırma için başlangıç fiyatı 50 dükkan için 470 bin liradan, 63 dükkan için 991 bin liradan ve 73 dükkan için 1 milyon 500 bin liradan belirlendi.