Kategoriler
Ekonomi Gündem

Malatya Gelincik Tepesi Konut kuraları çekildi

Tören ve konuşmayı yapan Vali Aydın Baruş, Malatya Gelincik Tepesi Konutları hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Şimdiye kadar 1331 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini söylemiştir. 3500 konutun yapım sürecinin devam ettiğini söyleyerek kura çekilişlerinin devam edeceğini bu şekilde açıklamıştır. Depremzedelere Gelincik tepesinde yapılan 1. etap 678 konut hak sahiplerine kura çekilerek tören ile teslim edilmiştir. Kura çekim yine aynı şekilde devam edecektir. Battalgazi Belediyesi’nin bahçesinde düzenlenen bu kura töreni Malatya il müftü yardımcısı olan Hasan Naci Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlamıştır. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Vali Aydın Baruş, AK Parti milletvekili olan Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çalık, Hakan Kahtalı, büyükşehir belediye başkanı olan Selahattin Gürkan ile Battalgazi belediye başkanı olan Osman Güder birer konuşma gerçekleştirilmiştir.

Kura Sonucunda Tören ile Depremzedelere Evleri Teslim Edildi

Devlet sürecin başından itibaren TOKİ ve hastası ile vatandaşların konutlarının inşa edilmesi amacıyla seferberlik ilan etmiştir. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasını gerçekleştirmiştir. Vali Aydın Baruş her türlü imkân ile birlikte depreme dayanıklı olan konutların inşa edilmesinin kolay olmadığını ifade etmiştir. Çok büyük bir emeğin gerektiği bu proje ile bazı yerlerde arsa sorunu yaşanmaktadır.

Malatya Gelincik Tepesi Konutları Hakkında Vali Aydın Baruş Konuştu

Sürecin başından itibaren TOKİ tarafından yoğun bir ihale süreci yaşanmaktadır. Bu konu hakkında Vali Aydın Baruş gerekli açıklamayı yapmıştır. Afet konutu olarak Doğanyol ilçelerinde kentsel dönüşüm devam etmiştir. Bununla birlikte yürütülen AFAD çalışmaları kapsamında 5651 tane konut ihale edildiğini belirtmiştir. Bunlar 4122 tanesinin kentsel alanda çok katlı konutlardır. Diğer 2022 tanesinin Battalgazi de yapıldığını söylemiştir. 625 tanesi Yeşilyurt’ta yapılmaktadır. 491 tanesi Doğanyol da yapılmaktadır. 439 tanesini Kalede yapılmaktadır. 519 tanesi ise Pütürge ilçelerine ihale edildiğini belirtmiştir. Ayrıca 1555 köy konutunda ihale edildiğini söylemiştir. Konutların büyük bir kısmına başlandığını ve bu sürecin devam ettiğini söyleyerek deprem kapsamında birçok evi güvence altına aldıklarını belirtmiştir. Bugüne kadar yapımı tamamlanan konut sayısı 1335’tir. Temmuz ve ağustos aylarında büyük oranda ev teslimi yapacaklarını da söylemişlerdir.

Bu şekiller Malatya Gelincik Tepesi’nde yapılan ve kura sonucunda teslim eden evlerin sayısı giderek artmaktadır. Bu konu detaylı bir biçimde açıklanmıştır. Aynı zamanda devam eden proje hakkında detaylı bilgiler sunulmuştur. Proje hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version