Kategoriler
Emlak Haberleri

Malatya’da deprem konutları için planlanan kura çekilişi gerçekleştirildi

Malatya’da deprem konutları gerçekleştirilen kuranın ardından hak sahiplerine teslim edildi. 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından konutsuz kalanlar için başlatılan inşaatlar, sağlıklı konut projeleriyle noktalanıyor. Depreme dayanıklı ev isteğiyle başvuruda bulunan pek çok depremzede an itibariyle tamamlanan konut projelerinden anahtar teslimlerini aldı.

Malatya’da deprem konutları kura ile dağıtılıyor

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’ın Sivrice ilçesinde gerçekleşen 6,8’lik büyük depremin ardından evi ağır hasar gören veya yıkılan vatandaşlar için konut projeleri başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürütmüş olduğu çalışmalar, Kale ilçesinde devam ediyor. Burada tamamlanan ve oturuma hazır hale getirilen yapılar için düzenlenen kura çekilişi, Kale İlçesi İzollu İlkokulu Konferans Salonunda başlatıldı. Toplamda 309 adedi bulan konut, noter huzurunda düzenlenen kura çekilişlerinin ardından hak sahiplerine teslim edilmiştir.

Katılımcılar arasında vali göze çarptı

Depremzedeler için tasarlanan güvenli konut projeleri 4 ilçede devam ediyor. 3 bin 684 konutun inşaat halinde olduğu bilgisini aktaran Vali Aydın Baruş, meydana gelen büyük depremden hemen sonra harekete geçen devlet kurumları, belediyeler ve muhtarların ortaklaşa çalıştığını söyledi. Depremin birinci yılına girmek üzere olduklarını hatırlatan Baruş, “Bu süreçte çalışmalar Kale ilçesinde tamamlandı ve toplu konutları teslim edebildik. Şu anda 4 ilçede aktif olan inşaat alanlarında toplamda 3 bin 694 konut inşaatı bulunmaktadır. 208 konutu Pütürge ilçesine daha önce teslim etmiş ve şimdide Kale ilçesindeki 309 konutu teslim etmeye hazırız” şeklinde konuştu. Umutlarının bir an önce inşaatların bitmesi ve kalan konutları diğer vatandaşlara vermek yönünde geliştiğini söyleyen vali; “24 Ocak’ta meydana gelen depremden ziyade depremin değil, inşaat koşullarının ve binaların yetersiz oluşu durumu olumsuz etkiliyor” dedi.

4 ilçedeki hak sahibi sayısı 2 bini aştı

Malatya’da deprem konutları projesinde tamamlanan konut alanlarını teslim etmeye başlayan bakanlık, valinin de katılımıyla kura çekilişlerini devam ettiriyor. Çekilişte hak sahiplerine sürece dair bilgiler veren Vali Aydın Baruş, hâlâ 4 ilçede 2 bin 955 kişinin hak sahibi olduğunu, orta hasarlı binaların hak sahiplerini de bu sayıya ilave ettiğimizde 3 bin 14 kişiye ulaştığını ifade etti. Yapımına devam edilen 3 bin 694 konutun bu aşamada ilerleyen günlerde 5 bine ulaşabileceği öngörülürken, Kale ilçesinde gerekli yardımlaşmalar tamamlandı. Konuşmanın son anlarında gerek nakit gerekse konteynır yardımları olsun, her zaman depremzedelerin yanlarında olacakları hatırlatılmıştır. İlçenin altyapısı ve çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla daha modern bir görünüme kavuşturulacağı ve Malatya’da deprem konutları alanlarının gerekli kazanımları yaşayacağı kesinlik kazandı. Projelendirme kapsamında köy evlerini unutmadıklarını anımsatan Baruş, 214 köy evi için inşaatın devam ettiğini söyledi.

Exit mobile version