Kategoriler
Emlak Haberleri

Malatya’da depremzedelere 750 konutluk proje hayata geçiriliyor

Malatya’da depremzedelere konut projesi müjdesini veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu. Burada görüşmelerde bulunan Çınar, Elazığ depreminde evleri yıkılan depremzedeler için proje hazırlıklarını tamamladıklarını açıkladı.

Malatya’da depremzedelere konut müjdesi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ziyarette bulunduğu Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nde konut projelerini masaya yatırdı. 24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen Elazığ depreminin Malatya’daki yıkıcı etkisinin görüşüldüğü süreçte 750 konutun ağır hasar aldığı ve yıkıldığı belirtildi. Konutlardan 750 adedini yeniden depremzedelere kazandırmak istediklerini açıklayan Çınar, “4-K Sitesinde depremden zarar gören ve evleri yıkılan aileler için Yakınca Mahallesi’ndeki konut alanına 500 konut inşa ediliyoruz. 5 katlı olmasını kararlaştırdığımız konutların teslim tarihi 2021 yılında başlayacak. Burada amaçlanan 4-K Sitesi sakinlerinin yeniden ev sahibi olabilmesidir” dedi.

Herkes kendi yerini belirleyecek

Başkan Mehmet Çınar, depremzedeler için geliştirilmekte olan projede seçimlerin mevcut alanlar üzerinden kişisel olarak yapılacağını aktardı. Daha önce çevre yolunda olan ve depremde yıkılan Ada Apartmanı sakinleri için belirlenen alan ise Kaynarca Mahallesi oldu. Burada 250 konutluk projenin hayata geçirildiğini söyleyen başkan, ilçe genelinde toplamda 750 konuta imza atacaklarını belirtti. Aynı zamanda çalışmaların bir kısmını Elemendik Mahallesi’ne taşımak isteyen Yeşilyurt Belediyesi, belirlenen alana müstakil bahçeli evler yapmak için çalışmalara başladı. Son düzenlemelerle birlikte çalışma sayılarındaki artışın ardından ilçenin en gözde semt haline geldiği konusuna değinen başkan, “Yeşilyurt ilçemizi yatırımın merkezi haline getirdik. Beylerderesi’ni şehir parkı haline getirdik. Turgut Özel Üniversitesi kampüs inşaatı ise hala devam ediyor. İlçenin tarihi konaklarını ayağa kaldırdık. Kültür ve sanat faaliyetlerine yer verdik. İlçe tam bir cazibe merkezi haline geldi” sözlerinde bulundu.

“Basınımızı önemsiyoruz”

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ndeki konut açıklamalarının ardından başkan, basını önemsediklerini ve sevdiklerini dile getirdi. “Önerileriniz doğrultusunda Yeşilyurt Belediyespor’u BAL Liginden 3.Lig seviyesine yükselttik. Şimdi, isteğimiz 2. Lige çıkarmaktır” diyen Çınar, spor yatırımlarına hız verdiklerini söylüyor. Belediyenin bugünlerdeki son hedefi ise Profesyonel ve Amatör sporu desteklemek.

Malatya haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version