Kategoriler
Emlak Haberleri

Malatya’da depremzedelere yönelik projelerde teslimler ne zaman?

Malatya’da depremzedelere ilk konutların teslim tarihi için kasım ayı verildi. Malatya Valisi Aydın Baruş tarafından yapılan açıklamada çalışmaların 4 ilçe genelinde devam ettirildiği bilgisi verilirken, toplamda 3 bin 126 konutun yapımı sürüyor. Gelincik Tepesinde yer alan 1.Etap konutlarının teslim tarihleri ise kasım ayında tamamlanacak. Kış aylarında mağduriyet yaşanmaması adına hak sahiplerinin bir an evvel ev sahibi olmasının yolu açılacaktır.

Malatya’da beklenen an geldi

Bu yılın Ocak ayında Elazığ’ın Sivrice ilçesinin merkezinde gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki depremden Malatya’da etkilenmişti. Her iki şehirde de devam ettirilen konut çalışmaları, kış aylarında mağduriyete zemin oluşturmamak için hızlandırılıyor. 4 ilçe geneline yayılan konut inşaatları, 3 bin 126 konutun yenilenmesini sağlayacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, il için yapılan yardım miktarının 31 milyon 322 bin TL’yi bulduğunu söyledi. Toplam maliyetin 3 milyon 169 bin TL’si Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığıyla iletilirken, 28 milyon 153 TL’si ise AFAD ile geldi.

Battalgazi Gelincik Tepesinde 1.Etap konutların teslimlerinin kasım ayında tamamlanacağını söyleyen Vali Baruş, daha önce depremzedelere eşya ve nakit yardımı yapıldığından bahsetmiştir. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığının sonucunda tedbirlerin genişletildiği Türkiye genelinde kesin hasar tespitinde sorunlar yaşandı. Çevre illere takviye ekiplerinin gelmesinin ardından çalışmalar yeniden hedeflenen süreçte devam ettirildi.

Hak sahibi olmak isteyenler için açıklama yapıldı

Vali Aydın Baruş, yaptığı açıklamada konut sahibi olmak isteyenlerin ikinci bir konutu olmaması gerektiğinden bahsetti. Her türlü mağduriyet ortamına karşı tetikte olunan kritik süreçte İçişleri Bakanlığı’na son durum iletildi. İlgili çalışmaların yine bakanlıkça başlatıldığı konusuna değinen vali, “Türkiye’de depremden sonra bu denli hızlı konut yapılan başka yer olmadı.” dedi.

Depremin eğitime etkisi ne olacak?

Yaptığı açıklamalarla gündeme gelen vali, Malatya’da 40 okulun depremden öncede hasar riski taşıdığını ifade etti. Bu okulların dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılma işlemleri gerçekleştirilirken, kentte okul inşaatlarına da aralık verilmiştir. Depremden etkilenenlerin arasında büyükelçinin de olduğu gözlemlenirken, 4 kişi Malatya’da, 39 kişi ise Elazığ’da hayatını kaybetti. Sağ kurtulanların 45 kişi olduğu bilgisi verilirken, yaralı sayısı bin 607’yi bulmuştu.

Malatya haberlerine göz atmak için tıklayınız.