Kategoriler
Toki Haberleri

Malatya’da depremzedelerin ihtiyacına yönelik 5 bin konutluk proje

Malatya’da depremzedelerin barınma sorununa karşı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 5 bin konutluk projeye imza atılıyor. Bu yılın Ocak ayında meydana gelen Elazığ depreminin ardından evlerini kaybeden vatandaşlar için çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir.

Malatya’da depremzedelerin sorunlarına çözüm arayışı

Toplu Konut İdaresi tarafından Elazığ merkezli büyük depremin hemen sonrasında kentte mağduriyet yaşanan yerlerin tespit edildiği açıklanmıştı. Malatya’da yürütülen çalışmaların ardından risk tespit raporu oluşturulan bölgelerde harekete geçen TOKİ, depremzedeleri evlerine kavuşturmak için çabalıyor. Belirlenen hedefler doğrultusunda teslim tarihlerinin yaklaştığı süreçte ekipler saha içi mücadeleye devam etmektedir.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan inşaatların sürdürüldüğü alanı ziyaret ettikten hemen sonrasında son durum hakkında bilgi edindi. Kale ilçesindeki inşaat alanına Selahattin Gürkan ile gelen diğer kişiler arasında Genel Sekreter Yardımcısı, Kale Belediye Başkanı, AK Parti İlçe Başkanı, MHP İlçe Başkanı, Daire Başkanları, Muhtarlar ve ilgili firmanın yetkili isimleri de vardı.

Çalışmalar titizlikle yürütülüyor

Kale ilçesinde aktif bir şekilde devam eden konut projesini yakından inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuya dair açıklamalarda bulundu. Gürkan, “24 Ocak tarihinde saat 21:00’de meydana gelen Elazığ depreminin etkileşim yerlerinden bir diğeri Malatya olmuştur. Malatya’da depremden etkilenen bölgeler Battalgazi, Doğanyol, Yeşilyurt ve Pütürge ilçeleridir. Kale’de çalışmaların sürdürüldüğü şantiyelerde belediye başkanımız, muhtarlarımız ve ilgili firmayla yakından inceleme yapıyoruz.” dedi.

Konuşmasını sürdüren Gürkan, çalışmaları bizzat, yakından takip ettiklerinin de bilgisini veriyor. ‘Güzel evler’ tanımlamasını yaptığı projenin bir diğer hedefinde sokak ve caddelerin genişletilmesi ve altyapı sorunlarının çözülmesi var.

Teslimler için geri sayım

Hak sahiplerine anahtar teslimini bir ay gibi kısa bir zaman diliminde yapmayı düşündüklerini aktaran Gürkan, devlet büyüklerine teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı başa oturttuğu teşekkür konuşmasında, hükümet ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’da bulunuyor. Cumhurbaşkanı hakkında güzel sözlerde bulunan belediye başkanı, 24 Ocak günü meydana gelen depremin hemen sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının bölgede çalışmaları başlattığı detayını verdi.

Ayrıca deprem alanını görmek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya’da 25 Ocak günü ziyarette bulunduğu bilgisini paylaşan Gürkan, depremzedelerin mağduriyetlerinin ulaşıldığını aktardı. Bu süreçte devletin her bir kurumunun sıkı bir şekilde takip ettiği konut projesi için yakından incelemeler devam ettirildi. Saha içi çalışmalarda Türk Kızılay ve AFAD yetkilileri de bulunmaktaydı. Depremin yaralarının bir şekilde sarılması maksadıyla yoğun bir çalışma sürecinden geçildi.

Konut projesinde öne çıkan detaylar

Malatya’da depremzedelerin başta barınma ihtiyacına yanıt verebilmek için harekete geçen TOKİ, 5 bin konutluk projeye imza attı. Çalışmaların aktif bir şekilde sürdürüldüğü Kale ilçesinde 105 konut yükselecek. Tarım tarlaları ve diğer alanlarda devam eden konut planlama süreciyle birlikte projenin 5 bin konuta ulaşması bekleniyor. Yatırımda büyük meblağlar harcandığına dikkat çeken Gürkan, titizlikle yürütülen proje için yeniden Cumhurbaşkanı, hükümet ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Vatandaşlara hayırlı olsun temennisinde bulunmayı unutmayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı, yakın zamanda Kale Belediyesi için yeni bir hizmet binasının kazandırılacağı müjdesini vererek konuşmasını sonlandırdı.

Deprem konutlarına yönelik haberlere göz atmak için tıklayınız.