Kategoriler
Emlak Haberleri

Malatya’da konut projesinde teslimler 1-2 ay içerisinde başlatılacak

Malatya’da konut projelerinin 1-2 ay içerisinde tamamlanacağı bilgisi AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı tarafından verildi. Yapılan açıklamada, 24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen Elazığ depreminden etkilenen 86 kırsal mahallede çalışmalar devam ediyor. Depremin ardından yıkımın ve ağır hasarın gerçekleştiği 25 mahallede yeni konut yapımı tamamlanmak üzere. Toplamda 540 konutun inşaat halinden çıkacağını söyleyen Kahtalı, teslim sürecini “1-2 ay içinde” diyerek noktaladı.

Malatya’da konut teslimleri için geri sayım

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen büyük depremin ardından kırsal bölgelerde yıkım ve hasar gerçekleşti. Zarar gören kırsal alanlarda inceleme yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toplam alanın 25 kırsal mahalle olduğunu açıklamıştır. AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı tarafından yakından takip edilen projelendirme süreci, şimdilik 540 konutun inşaatıyla tamamlanacağı haberiyle sonlandı. Diğer mahalleler için plan, proje ve yer tespit çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kahtalı, AFAD ve TOKİ’nin iş birliği içine girdiklerini bildirdi.

Bulutlu Mahallesi’nde konutlar bitmek üzere

Malatya’da konut teslimleri için sıkı bir bekleyiş var. Gerçekleştirilen projeleri yakından inceleyen ve gerekli ziyaretleri eksik etmeyen AKP Malatya Milletvekili Kahtalı; AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ile deprem konutlarının inşa edildiği alana gitti. Malatya’nın Battalgazi ilçesine bağlı olduğu bilinen Bulutlu Mahallesi’nde sürdürülmekte olan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi alan milletvekilleri, 27 konutun tamamlandığı bilgisini paylaştı. Burada basına konuşma yapan Hakan Kahtalı, geçtiğimiz yıl başında gerçekleşen Elazığ/Sivrice depreminin 6.8 şiddetinin Malatya’yı etkilediğini ve oluşan sıkıntıları gidermek için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Yaşanan olumsuzlukların izini silmek ve bir an önce ortadan kaldırmak adına var gücüyle çalışıldığını aktaran Kahtalı, “Vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyeti konut projeleriyle gidereceğiz inşallah. Bugün gelmiş olduğumuz noktada Bulutlu Mahallesi’ndeki konutların yüzde 90’ının bittiğini görmekteyiz. Şu ana kadar hedeflenen 34 konutun 27’si tamamlanmış durumda” dedi. Geriye kalan 7 konut için çalışmaların aksatılmadan sürdürüldüğünü vurgulayan milletvekili, projeyi eksiksiz bir şekilde yerine getirip vatandaşların kullanımına devredeceklerini açıkladı.

Cami inşaatı unutulmadı

Bölgenin ihtiyaçlarını yapılan incelemelerin sonucunda ortaya çıkaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, belirli bölgelerdeki konut projelerinde sınır aşamayı geçti. Bulutlu Mahallesi’nde tamamlanması beklenen 7 konut için 1-2 ay daha beklemede kalınacak. Ancak bölgede yakın zamanda yüklenici firma tarafından yapılması beklenen muhtar evine, TOKİ tarafından inşa edilmesi beklenen yerel bir cami eşlik edecektir. Küçükten büyüğe herkesin düşünüldüğü bölge için Battalgazi Belediyesi çocuk parkı inşa etme planlarını devreye soktu.

Exit mobile version