Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Malatya’nın Arapgir ilçesine yeni konut projesi geliyor

Malatya’nın Arapgir ilçesinin yeni bir görünüme kavuşturulması adına yapılması beklenen projenin detayları belli oldu. Proje kapsamında 204 adet konut, 13 adet dükkan ve 51 adet villa hayata geçirilecek. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ihalenin sonucunda kazanan yüklenici firma ile protokol imzalandı.

Malatya’nın Arapgir ilçesine yeni konut projesi

Arapgir Belediyesi, Şıhlar Mahallesi’nde yeni konut projesi için harekete geçti. Belediyenin kendi mülkiyetinde bulunan taşınmazlar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 36. Maddesi gereğince kapalı teklif usulü altında firmalara sunuldu.

Kat karşılığı inşaatı yapmayı kabul eden firmalar arasında gerçekleştirilen ihalede kazanan isim ile yakın zamanda el sıkışılmıştır. Arapgir Belediyesi’nin yeni vizyon projelerinden birisi olarak duyurulan ve çalışmaların hızla devam ettirildiği Mor Reyhan ve Sarıçiçek Konutları adına imzaların atıldığı belirtiliyor. Konut projesinin detayları ise imzaların atılmasıyla birlikte Arapgir Belediye Başkanı aracılığıyla kamuoyunun bilgisine paylaşılmıştır.

Belediye Başkanı detayları kamuoyuna aktardı

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir bölgesinin yeni bir çehre kazanması maksadıyla 4 yıldır çalıştıklarını ifade etti. Bölge genelinde oluşan konut taleplerine yanıt vermesi beklenen Mor Reyhan ve Sarıçiçek Konutları, aynı zamanda gurbetçilerin yeni yaşam alanı olacak. İhale kapsamında tekliflerin değerlendirildiğini belirten Cömertoğlu, sözleşmenin imzalandığından bahsetti.

Belediye ve yüklenici firma başta olmak üzere, Arapgir ilçesi açısından hayırlı olacağı konuşulan projenin; 204 konut, 13 dükkan ve 51 villadan oluşmasına karar verilmiştir. Malatya’nın en lüks alanı olarak satışa sunulacak olan yeni proje 100 dönümlük arazinin üzerinde yapılacak.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.