Kategoriler
Proje Haberleri

Mamak Eserkent Konutları başvurularına yoğun ilgi

Geçtiğimiz sene 29 Ekim tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açılışı yapılan Mamak Eserkent Konutları projesine büyük ilgi sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2002 yılında inşaatı tamamlanmış ancak 18 senedir kullanılmamış Eserkent Konutları’nı Ankara halkına kazandırmak adına uygun fiyatlardan kiraya çıkmıştı. 2020 Ekim ayından bu yana büyük bir ilgi gören proje, düşük bütçeye sahip yeni evlenmiş çiftler ve 65 yaşının üstündeki vatandaşlar için aylık 100 TL karşılığında konut sağlıyor.

Mamak Eserkent Konutları ayrıntıları

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen 400 adet 1+1 konut kiracılarını bekliyor. Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan ve 18 yıldır boş duran konutların iç ve dış cephesi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenilendi. Cephe yenilenmesi haricinde boya-badana ve tesisat sistemleri de yenilenen konutlar kiracılarına 2 yıllık bir kontrat ile teslim edilecek. İhtiyaç sahibi Ankaralıların barınma ihtiyacını karşılamayı hedef alan projedeki konutların içerisinde beyaz eşyalar da hazır şekilde bulunuyor. Dairelerin içinde beyaz eşya olarak çamaşır makinası, buzdolabı, davlumbaz, ocak ve fırın yer alıyor.

Proje dahilinde bulunan 400 adet konut 5 bloktan oluşuyor. “Dar gelirli vatandaşlarımızın yanındayız.” diyerek Eserkent konutlarına tekrar hayat vererek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. 18 senedir boş olan ve tahribatların olduğu konutların yaşanan hırsızlık ve yangınlar yüzünden çevreye de bir tehdit halindeydi. Konutların yenilenmesinin çevredeki bu tehlikeyi de ortadan kaldırması bekleniyor. Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya ise Mamak Eserkent Konutları hakkında “Örnek bir uygulama” sözlerini sarf etti.

Başvuru tarihi ne zaman?

2020 senesinde 29 Ekim tarihinde açılışı yapılan projenin başvuruları ise 15 Aralık itibariyle başlamıştı. Mamak Eserkent Konutları için başvurular 15 Ocak 2021 tarihine kadar sürecek. Başvurunun tamamlanması için ise aylık hane gelirinin 3 bin TL’yi geçmemesi ve eşlerden birinin üzerinde gayrimenkul olmaması şartı bulunuyor. Ayrıca başvuru sahiplerinden en az 6 ay öncesine kadar Ankara’da ikamet ettiklerinin belgelenmesi TC vatandaşı olması bekleniyor. Başvurular ise Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sitesi veya Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Bakanlığı bankosu üzerinden alınacak. Başvuru sürecinin sonlanmasının ardından proje kapsamında yer alan 1+1 400 adet konut için noter huzurunda çekiliş yapılacak ve ardından konutlar kiracılarına teslim edilecek.

Proje haberlerine ulaşmak için tıklayınız.

Exit mobile version