Kategoriler
Toki Haberleri

Manisa Köprübaşı, Akhisar, Salihli Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 100 bin sosyal konut projesi kapsamında Manisa İli, Köprübaşı, Akhisar ve Salihli İlçelerinde ihalesi yapılarak hayata geçirilecek olan toplu konut projelerinde kura sonuçları belli oluyor.

Manisa Köprübaşı Toki projesinde toplam 75 adet konut, Manisa Akhisar Toki projesinde toplam 125 konut ve Manisa Salihli Toki projesinde toplam 150 konut kuraları bugün çekiliyor. Köprübaşı, Akhisar, Salihli Toki projelerinde yer alan toplam 350 adet dairenin hak sahipliği kura çekilişi bugün gerçekleştirilecek. Kura çekilişinin sonrasında kura çekilişinde daire sahibi olanların isim listelerinin Toki tarafından yayınlanması süreci başlıyor.

Toplu konut kura çekilişi nerede yapılacak?

Manisa İli, Köprübaşı, Akhisar ve Salihli İlçelerinde hayata geçirilecek olan Manisa Köprübaşı Toki Konutları, Manisa Akhisar Toki Konutları ve Manisa Salihli Toki Konutları projelerinde kuralar 28 Nisan 2020 tarihinde Salı günü yapılacak. Manisa Köprübaşı Toki Konutları projesinde kura çekilişi 28 Nisan 2020 tarihinde Salı günü saat 10:00’da yapılacak. Manisa Akhisar Toki Konutları projesinde kura çekilişi 28 Nisan 2020 tarihinde Salı günü saat 11:00’da yapılacak. Manisa Salihli Toki Konutları projesinde kura çekilişi 28 Nisan 2020 tarihinde Salı günü saat 13:00’da yapılacak. Projeler ile ilgili kura töreni corona virüsü önlemleri kapsamında iptal edilmiş olup kura çekilişi internet üzerinden Toki’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanarak yapılacak.

Sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan kura çekilişi yapıldıktan sonra Manisa Köprübaşı, Akhisar ve Salihli Toki kura sonuçları isim listesi ilgili yerlerde yayınlanacak. İhalesi yapılarak yöresel mimaride inşa edilecek olan projelerde dairelerin dışında ayrıca sosyal alanlar ile alt yapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alacak.

Projedeki daire tipleri neler?

Manisa Köprübaşı Toki Konutları projesinde yer alan daireler 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projedeki dairelerin 53 tanesi 2+1 dairelerden, 22 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Manisa Akhisar Toki Konutları projesinde yer alan daireler 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projedeki dairelerin 88 tanesi 2+1 dairelerden, 37 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Manisa Salihli Toki Konutları projesinde yer alan daireler 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki farklı tipte tasarlanmış durumda. Projedeki dairelerin 105 tanesi 2+1 dairelerden, 45 tanesi de 3+1 dairelerden meydana geliyor.

Toki kura sonuçları nerede yayınlanıyor?

Toki 100 bin konut projesi kapsamında Türkiye’nin 81 ilinde hayata geçirilecek olan projelerden biri olan Toki Manisa Köprübaşı, Akhisar ve Salihli projelerinde kura sonuçları TOKİ’nin web sitesinden açıklanıyor. İsim listesi ayrıca E-Devlet kapısı sistemi üzerinden E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinden kullanıcı adı ve şifre girilerek öğrenilebilmektedir.

Manisa Köprübaşı, Akhisar ve Salihli Toki projesinden konut edinebilmek için önce yüze 10 peşinat ödeniyor. Peşinat ödendikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeyerek daire sahibi olabiliyorsunuz.

Manisa Köprübaşı, Akhisar ve Salihli Toki projeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.