Kategoriler
Emlak Haberleri

Manisa Salihli’de kredili konut satışları arttı

Manisa Salihli’de konut satışları giderek artış yakaladı. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, inşaat sektörü temsilcilerinin katılımlarıyla yapılan anket sonuçlandı. Buna göre, kamu bankaları tarafından çıkarılan yüzde 0.64’lük faiz uygulaması konut satışlarını arttırmıştır. Konut satışlarında yaşanan artışın ise yüzde 15 ila yüzde 50 arasında değiştiği görülüyor.

Manisa üzerindeki tercihler artış yakaladı

Geçtiğimiz 2 Haziran tarihinden itibaren kamu bankalarının başvuru kabul ettiği düşük faizli kredi imkanları tüm hızıyla sürüyor. Vatandaşlar birinci el konutlarda 0.64, ikinci el konutlarda ise 0.74 faiz imkanını duymuş ve bankaların yolunu tutmuştur. Türkiye üzerinde yükselen ve son 1 aylık dönemde toplamda 7 bin konutun gerçekleştirildiği ülke genelinde 10 milyar liralık ciro elde edildi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlemiş olduğu ankete Salihli, Kula ve Selendi’deki inşaatçı üyeler katıldı. Kısa sürede tamamlanan ankette ise Manisa Salihli bölgesindeki satışların yüzde 15 ila yüzde 50 arasında artış yaşadığı görüldü.

Ankete katılanların arasında müteahhit, mimar, malzeme sağlayıcılar, asansörcüler ve kadastrocular da bulunmaktadır. İnşaat sektörü temsilcilerinin yer edindiği ankette, mart ayından itibaren olumsuz etki gösteren salgın hastalığın gayrimenkul sektöründe oluşturduğu etkilere yer verildi. Anket yanıtlarında ise etkilenme oranının yüzde 15 ila yüzde 50 arasında değiştiği saptanmıştır. Şaşırtan bir diğer sonuçta ise yalnızca bir üye herhangi bir etki görülmediğini belirtmiştir.

Düşük faizler etkiyi arttırıyor

Kamu bankalarınca yüzde 0.64’e indirilen faiz oranları sektöre doping etkisi yaptığı belirtildi. Ayrıca sektörün diğer üyeleri, Salihli üzerinde daha önce satışı gerçekleştirilememiş ve bir şekilde el kalan binaların birer birer satıldığını söylemiştir. Daire fiyatlarında yaşanan artışa rağmen vatandaşın fırsat gördüğü kampanyalarda yer almak istediği görüldü. 2018 yılından bu yana ağır darbeler alan müteahhitler ise bu durumu değerlendirmek için büyük şans yakalamıştır. İnşaat sektöründe maliyetin arttığı ancak bu tür fırsatların fiyatları karşılamak için oldukça iyi bir uygulama olduğu belirtildi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun iki yıla yakın sürdüğünü aktardı. Üstelik yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgın hastalığının faaliyetleri durdurduğu dönem kapsamında sektör önünü göremez oldu. Bu durumun yine hükümet desteğiyle yeniden toparlandığı ve düşük faiz oranlarının iyi bir girişim olduğu görülmektedir. Yüksel son olarak, “Pek çok yan sektörü etkileyen inşaatta bu faizlerle birlikte toparlanma yaşanmıştır” dedi.