Kategoriler
Emlak Haberleri

Mansur Yavaş’ın projesinde başvuru tarihi 15 Ocak’ta sonlanıyor

Mansur Yavaş, sosyal belediyecilik anlayışı altında vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde başkan olarak hizmet vermeye başlamasının ardından birçok proje ve çalışmaya imza atan Yavaş; çalışmalarının karşılığında vatandaşlardan gerekli destekleri görmektedir. Son olarak dar gelirli vatandaşlara kazandırılan kiralık ev sistemi, aylık ödemeyi 100 TL üzerinden başlatmıştır. Başlatılan bu girişim, Mamak Eserkent Sosyal Konutları’nın 18 yıllık atıl durumunu değiştirecek.

Mansur Yavaş, sosyal belediyecilik anlayışını geliştiriyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dar gelirli vatandaşların yaşamlarında kalıcı izler bırakmak üzere yola çıktı. Başlattığı pek çok projede başarılı sonuçlar almaya devam eden Yavaş, 18 yıldır atılı bir halde olan Mamak Eserkent Sosyal Konutları’na yeniden can verecek. Aylık 100 TL’den kiralanan konutlarda gerekli çalışmalar yapılmış; vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm planlamalar önden tamamlanmıştır. Yapılan açıklamaya göre, kira sisteminden yararlanmak üzere yeni evli çiftler ve 65 yaş üstü vatandaşlar başvuruda bulunabiliyor. 1+1 konutların 400 adet olduğunu paylaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi, başvuruları resmi web adresi üzerinden almaktadır. Kişilerin www.ankara.bel.tr üzerinden, özel projeler ve dönüşüm dairesi başkanlığı altında ‘Mamak Eserkent Sosyal Tesislerinde Tahsis İşlemleri’ konu başlığına uğraması gerekiyor. Başvuru yapma seçeneğinin yalnızca form üzerinden devam ettirilmediğini aktaran yetkili isimler, isteyeni Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın bankosuna davet etti. 15 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılan başvurular; talep sayısındaki artışa bağlı kalarak kura yöntemiyle sonlanacak.

“Dar gelirli vatandaşlarımızın yanındayız”

Mansur Yavaş, sosyal konut projesini hayata geçirirken dar gelirli vatandaşların yanlarında olduklarını bir kez daha hatırlattı. 18 yıl önce yapılan ve günümüze kadar atıl bir vaziyette kalan Mamak Eserkent Sosyal Konutlarını dönüştürerek, sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahiplerine kiralama yapacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi; başvuru sürecini 15 Ocak 2021 tarihine kadar uzattı. Yeni evli çiftler ve 65 yaş üstü vatandaşlara kiralanması beklenen 400 adet konut, 1+1 dairelerden oluşmaktadır. Anahtar teslimlerini alan hanelerin 29 Ekim’de çifte bayram yaşamasını istediklerini aktaran Yavaş, Cumhuriyet Bayramı’nda konut açılışının yapılacağını bildirdi. Başvuruların alınmaya başladığı süreçte bitiş tarihi Ocak’ın ortasında tamamlanacak. Bir kısım vatandaş şimdiden internet üzerindeki formu doldurarak başvuru yaparken, diğer kısım Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanlığı’nı tercih ediyor.

Konutlarda kura çekimi olacak

Tamamen yenilenen ve gerekli tadilatlardan geçirilen projede çevre bütünlüğüne de dikkat edildi. 5 bloktan oluşan sosyal konut projesi, atıl durumdaki 18 yıla veda etmeye hazırlanıyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara destek sürecini başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, sunduğu şartlar altında hane gelirinin toplamda 3 bin TL’yi geçmeyecek şekilde olmasını istedi. Yine şartlar gereği kendisinin veya eşinin üzerine mülk kaydı bulunan başvuru sahipleri değerlendirmeye alınmayacak. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak koşuluyla; ikametlerin en az 6 ay öncesinden itibaren Ankara’da olduğuna dair gerekli belgelerin sağlanması önemlidir. Başvuru için form dolduran veya bizzat gidenler, kriterleri karşıladığı müddetçe noter huzurundaki kura çekilişlerine katılım hakkı kazanabilir.

Exit mobile version