Kategoriler
Emlak Haberleri

Manzara Park gelişen peyzaj fikriyle sektör öncülerine örnek olacak

Manzara Park projesini gündeme getiren Sedat Kılınç, Türk inşaat sektörüne yeni bir soluk getiriyor. Artık ilk önce konut yapmak yerine peyzaja ağırlık vereceklerini söyleyen Kılınç, Türkiye’ye örnek olmak için harekete geçti.

Manzara Park projesi peyzajın önemini ortaya koyuyor

Türkiye’de konut inşaatı denilince ikinci sıraya gelen peyzaj alanları pandemi süresince önemini arttırdı. Sosyal izolasyon tedbirleri arasında kişilerin yeşil alanlara karşı geliştirdiği özlem, inşaat sektöründeki değişimlerin izi oldu. Konut inşaatını ikinci sıraya atan Sedat Kılınç, sektörde yeni bir soluk kazandırma konusunda kendinden emin. ‘Manzara Park’ adını verdiği projesine ilişkin detayları aktaran Kılınç, şu sözleri söyledi: “Projemizde çok özellikli bir peyzaj alanımız var. İçerisinde; doğal taşlardan yapılmış 2 adet şelale, 2 ırmak, gölet ve 2 bin 20 adet bitkimiz bulunmaktadır. Yeşil alanların ağırlıkları, 500 metrelik bir yürüyüş ve koşu alanlarıyla birleştirilmiş, basketbol sahası ve çocuk oyun alanlarıyla genişletilmiştir. Çocukların güvenliği adına geliştirilen çim alanlarına ilaveten kamelyalar, yüzme havuzu ve diğer donatılar seçenekleri çoğalttı. Bu seçeneklerin arasında; Türk hamamı, fitness salonu ve bilim odası var.”

Bitkiler yaz sıcağından koruyacak

Manzara Park projesi hakkında detayları aktaran Sedat Kılınç, peyzaj ağırlıklı bir projeye imza atıyor. Sosyal donatılarıyla güçlendirilen proje, 2 bin 20 adeti bulan bitkilerin yürüyüş yollarını süslemesiyle noktalanacak. Kişiler, yürüyüş yaptıkları esnada yaz sıcaklarından üzeri bitkilerle kaplı olan gölgelik alanlarda aktivitesini sürdürebilir. “Projede her bir detayı düşündük” diyen Kılınç, pandemiden sonra yeşil ağırlıklı, açık alanların önemini kavradıklarından söz ediyor. Yaptığı konuşmasında, son dönemlerde villa ve bahçeli ev projelerine yatırım yapmaya başladıklarını söyleyen Kılınç, geniş yeşil alanlı projelere ağırlık verdiklerinden bahsetti. Müşterilerin isteklerini tek bir potaya koymayı başaran firma, 2022 Haziran ayında Manzara Park projesini hizmete alacak.

Konut alanlar ziyaretçi olabilir

Sedat Kılınç, geliştirdikleri Manzara Park projesine ziyaretlerin konut alanlar tarafından yapılabileceğini söylüyor. Peyzaj alanını müteahhitlerin sorumluluğunun dışına alan Kılınç, peyzaj alanını sektör temsilcilerine örnek bir proje olması amacıyla geliştirdiklerini duyurdu. Toplamda 18 bin metrekarelik alanın, 3 blok üzerinden meydana geldiği Manzara Park’ta, geriye kalan 13 bin metrekare peyzaj, otopark ve sosyal tesis alanlarına pay edildi. 3 bloklu, güvenlikli sitede büyük ve yeşil peyzaj alanı bulunmaktadır. 2020 adet bitkinin dikimi tamamlandı. Şantiye alanı dahilinde, diğer alanlarda da bitki çeşitliliği çoğaltılacak. Projenin görsel bir şölen yaratması maksadıyla yeşil, mavi ve kırmızı bitkiler kullanıldı.

Köy hayatı yeniden canlandırıldı

Salgın hastalıkla birlikte insanlar apartman yaşamını terk etme isteklerini dile getirmeye başlamıştı. Özellikle markalı projelerdeki derin değişimleri pandemi dönemine bağlayan temsilciler, doğal yaşam arzusunu gerçekleştirme niyetleriyle yola çıkıyorlar. Manzara Park adı verilen projenin bir konut projesi olmaktan ziyade peyzaj projesine benzetilmesindeki esas neden ise yine müşteri isteklerinden kaynaklanmaktadır. Altyapı çalışmalarının tamamlandığı alan içerisinde şelalelerden akan su ırmak vasıtasıyla göle akarken, gölden tekrar şelaleye doğru su sirkülasyonu sağlanacaktır. Türk insanın özlediği doğal yaşam, bu sayede köy yaşamının canlandırılmasına neden olacak.

Temiz hava ihtiyacı bu projeyle karşılanıyor

Sosyal donatı alanlarının genişletildiği projede seçenekler günden güne büyüyor. Çocukların oyun oynayabileceği güvenli alanların yanı sıra büyüklerin sağlıklı yaşam istekleri spor alanlarında karşılanacak. Kayseri’nin en önemli manzarasından birisi olan Erciyes’i gören konutlar, özellikle solunum sıkıntısı çekenler için idealdir. Temiz havanın ve bol oksijenin sağlandığı alanda 2 bin 20 adet bitkinin varlığı temiz hava akışını sağlıyor. Bitki sayısını 5 bine çıkarmayı planladıklarını söyleyen Sedat Kılınç, “Yeşil, doğa bizim hayatımızda olmasa biz yaşayamayız. Yeşil olmazsa, doğa olmazsa, bu bitkiler olmazsa biz nefes alamayız” dedi. Sektör temsilcilerine örnek olması açısından en ufak detayın bile atlanmadığı proje yakın zamanda tüm Türkiye, hatta dünya ülkelerine örnek olacak.