Kategoriler
Ekonomi Gündem

Mardin tarihi dokusu bozan yapılar temizlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum Mardin’deki il değerlendirme toplantısının ardından bir açıklama gerçekleştirilmiştir. Antik Kent Mardin tarihi dokusu bozan yapıların temizleneceğini bu konuşmasını açıklamıştır. Amaç eser siyaseti yapmak olduğunu belirtmiştir. Murat Kurum Mardin de devam eden projeler ve yeni yatırımları görüşmek üzere Mardin’e gelmiştir. Kurum’un Mardin valiliğinde düzenlenen değerlendirme toplantısına da katılmıştır. Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Mardin milletvekilleri Şehmus Dinçer ve Cengiz Demirkaya, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç, Artuklu üniversite Rektörü Prof Dr İbrahim Özcoşar ve kurum amirlerine de yer aldığı bu toplantı basına kapalı olarak gerçekleşmiştir.

Mardin’de 20 Yılda 50 Milyar Liralık Yatırım Kazandırıldı

Bakan Murat Kurum son 20 yılda kentte 50 milyar liralık yatırım kazandırdıklarını da belirtmiştir. Mardin’in tarihi yapısı, camileri ve medreseleri ile dünya şahsiyetini göstermiş şehirciliğin örneği olarak söylenebilir. Aynı zamanda günümüzdeki hedef ise bunu en iyi şekilde korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Tüm çaba ve gayretle bu konu üzerine yoğunlaşmak üzere çalışmalar başlatılacaktır. Çevrede cumhurbaşkanının liderliği ile çalışmalar gerçekleştirilecektir. Vali vekiller ve Belediye Başkanların daha iyi bir Mardin için ne yapabiliriz diye gece gündüz demeden çalışmaya devam etmektedir. Bunun sonucunda da birçok proje ve fikir ortaya çıkmıştır. Mardin’in tarihi yapısını korumak ve bu tarihi yapıyı bozan herhangi bir etmeni kısa süre içerisinde kaldırmak bu toplantı sonrasında yapılacaklar arasındadır.

Mardin Tarihi Dokusu Terörden Çok Büyük Yaralar Aldı

Murat Kurum, devam eden yatırımlarında belediye ile birlikte yürütüldüğünü açıklamıştır. Gerek eğitim alanında gerekse sanayi alanında ve gerek kültürel alanda birçok proje başlatılmıştır. Çevre ve Şehircilik alanında da 10 milyar liralık yatırım söz konusudur. Devam eden birçok yatırım yine belediyelerle birlikte yürütülmektedir. Bu toplantı sonrasında çok önemli kararlar alınmıştır. Mali değerinde bakıldığında yaklaşık 1 milyar lira tutarında gerek merkezde gerek de ilçelerde birçok projeyi adım atmaya karar verilmiştir. Mardin’in ilçelerinde terör çok büyük yaralar açmıştır. Terör örgütünün açtığı yaraları bizzat kapatmak için çalışmalar başlatılacaktır.

Bu şekilde Mardin’de yapılan tarihi dokuları bozacak yapıları kaldırma kararı ve yapılan uzun toplantı sonrasında alınan önemli kararlar takip edilebilir. Sizlerde Mardin’de yapılacak değişiklikleri yapılacak olan yeni projeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…