Kategoriler
Emlak Haberleri

Mardin’de kentsel dönüşüm projesi kapsamında iki mahalle yenileniyor

Mardin’de kentsel dönüşüm projesi Yeşilli ilçesinde yıkımla başladı. Aktif inşaat alanının toplamda 500 evin yıkımında rol oynaması beklenirken, projelendirme süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Yeşilli Belediyesi tarafından yürütülüyor.

Mardin’de Yeşilli ilçesinin çehresi değişecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yeşilli Belediyesi’nin iş birliğince yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 500 konutun yıkılmasına karar verildi. Risk tespit çalışmalarının sonunda bölgede sayısı 500’ü bulan konutun yıkım süreci başlatıldı. Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in yapmış olduğu açıklamalarda, riskli konutların yerine yenilerinin inşa edileceği müjdesi verildi.

Geçtiğimiz 2016 yılında bölgenin Bakanlar Kurulu kararıyla riskli ilan edildiği ve dönüşüm projesinin onaydan geçtiği bilinmektedir. 2 mahallenin dönüşüm süreci Mardin’de yeni yaşam bölgesinin daha sağlıklı koşullarda oluşmasını sağlayacak. İlçenin tam kalbine yerleşen yenilemenin, yerel mimari ile harmanlanacağını söyleyen Demir, ulaşım yollarında yeni ticaret ve konut alanlarının inşa edileceğini bildirdi.

Bölgede mağduriyetin kapıları kapanıyor

Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda bölgedeki 500 konutun riskli yapı ilan edildiği öğrenildi. Çalışmaların gün içinde başlatıldığı saha alanında binalar peşi sıra yıkılmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Yeşilli Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü projede vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçilecek.

2 mahallenin kentsel dönüşüm projesi altında yenilenmesi beklenirken, mahalle isimleri yine başkan aracılığıyla öğrenildi. Demir, Mardin’de başlayan yenileme çalışmalarının Tepebaşı ve Gül mahallelerinde sürdürüldüğünü söylerken; çalışmaları yakından takip eden diğer isim göze çarpmaktadır. Bölgedeki binaların yıkımını izleyenler arasında Yeşilli Kaymakamı Emre Öztürk’te bulunuyordu. AK Partili Belediye Başkanına eşlik eden isim, projeyle ilgilenmeye devam edecek.

Kentsel dönüşüm haberi eylül ayında gelmişti

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmesi planlanan Artuklu ilçesindeki dönüşüm projesi, Ensar ve Saraçoğlu mahallelerini kapsıyordu. 2020 yılının eylül ayında onay bekleyen projenin Bakanlar Kuruluna sunulması beklendi. Beklenen onayın çıkmasının ardından proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi’yle ortaklaşa yürütülecektir. Toplamda 40 hektarlık alanı kapsayan dönüşüm için irtibat bürolarının kurulacağı bilgisine yer verilmişti. Bölgede pek çok binanın yenilenmesi adına harekete geçen kurumlar, mevcut okul, cami ve mezarlık alanlarını koruyacak. Cazibe bölgesi haline gelmesi beklenen Mardin’in bu özel iki mahallesi, aynı zamanda yeni sosyal donatı alanları olacaktır.