Kategoriler
Toki Haberleri

Mardin’in 6 ilçesine Millet Bahçesi

Mardin’in 6 ilçesine Millet Bahçesi yapılacağı haberi verildi. Bu müjdeyi Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olan Mahmut Demirtaş vermiştir. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Demirtaş, “Daha yeşil bir Mardin amacıyla ilçelerimize projeleri sonlanan Millet Bahçelerini inşa ediyoruz. Bu ilçeler Artuklu, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeşilli ilçeleridir.” dedi.

Demirtaş, bir otelde düzenlediği basın toplantısında konuşma yapmıştır. Kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşların temsilcileri ile kentin problemlerine ve çözümlerine detaylı değerlendirmelerde bulunduklarını açıkladı. Ayrıca muhtar, vatandaş ve esnafla yaptıkları görüşmelerde, problemleri, istek ve beklentileri dinleme imkanı bulduğunu söylemiştir. Demirtaş, bu tür toplantılarla sahanın problemlerine anında çözüm ürettiklerine işaret etmiştir. Demirtaş, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak şehri cazibe merkez durumuna getirmek istediklerini söyledi. Ayrıca kamu ve özel sektör yatırımlarıyla daha çok buluşturmayı amaçladıklarını belirtmiştir.

Ayrıca Demirtaş, son dönemde devlet ve hükümetin şehre gösterdikleri ilgi ve desteklerinin sevindirici olduğunu aktarmıştır. Bu destek ve teşvikler ışığında çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini bildirmiştir. Demirtaş, mesai kavramı gözetmeden çalıştıklarını belirtmiştir. Ayrıca ana felsefelerinin hizmetin en iyisini, güzelini, yararlısını en seri şekilde halka ulaştırmak olduğuna değinmiştir. Demirtaş, “Bunu gerçekleştirirken de insanların dini, dili, ırkı, milliyeti ve mensup olduğu topluluğa asla bakmıyoruz. Burası Mardin, burası, medeniyetlerin kenti, dillerin ve dinlerin buluşma noktası. Amacımız yüzyılların mirasını, bu coğrafyada sonsuza kadar yaşatmaktır.” diye konuştu.

Şeffaflığa oldukça fazla önem verdiklerini belirten Demirtaş, şöyle devam etti: “Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin bütçesine giren her bir kuruşta, vatandaşlarımızın hakkı bulunmaktadır. Bu sebeple kamunun, devletimizin milletimize hizmet vermek için emanet ettiği her bir kuruşu, olması gereken yere, olması gereken miktarda harcamakla yükümlüyüz. Harcamaları da vatandaşlarımızın gözü önünde açık, şeffaf bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Kullanılan her kuruşun hesabını vatandaşımıza açıkça belirtiyoruz.”

“79 proje çalışması yürütüyoruz”

Demirtaş, yönetime geldikleri 22 Haziran 2020’den günümüze kadar 79 proje çalışması yürüttüklerini bildirdi. Bunlardan 29’unun ihalesinin sonlandığını, 13 projenin ihale süreçlerinin sürdüğünü, geriye kalanlarının ise projelendirme ve proje fikirlerinin gelişme etaplarının devam ettiğini aktardı.

Ayrıca medeniyetin gelişmişliğinin yollarla ölçüldüğünü belirtmiştir. Demirtaş; “Bu amaçla 10 ilçemizin özellikle kırsal yollarının neredeyse hepsinin yol asfaltlama çalışmasına 90 milyon TL kaynakla başladık. Trafik probleminin çözümlenmesine yönelik Artuklu Çok Katlı Otopark Projemizin yapımına başladık. Eski Dikey Bahçe Projesi’nin devam edilmesinin maliyetli olduğunu hesapladığımızdan ezeli kentin bilinirliliğini sağlayacak, kentin minyatür bir görünümü olacak Mini Mardin Projesi’ni de şehrimize kazandırmış olduk. Yeşil alan miktarı düşük düzeydedir. Daha yeşil bir Mardin için öncelikle Artuklu, Kızıltepe, Midyat, Nusaybin, Ömerli ve Yeşilli ilçelerimize projeleri biten Millet Bahçeleri’ni kazandırmayı planlamaktayız. Ayrıca Artuklu, Kızıltepe, Midyat, Mazıdağı ve Dargeçit ilçelerinde de Kent Parkı projeleriyle toplam 1200 dekarlık bir yeşil alan yapmayı planlıyoruz.”

Demirtaş, Artuklu, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde 3 OSB kurmayı hedeflediklerini ifade etmiştir. Ayrıca güneş enerji sistemi çalışmalarını başlattıklarını da belirtmiştir. Pandemi döneminin turizme dair gayelerinin olumsuz etkilediğini hatırlatan Demirtaş, “Fakat alıan tedbirler, sürdürülen çalışmalar ve son normalleşme süreciyle turizmde eski günlerimize döneceğimize inanıyorum. Neşeli, cana yakın, misafirperver vatandaşlarımızı, tüm dünyayla buluşturacağız. Ayrıca Mardin’i, Mezopotamya’nın parlayan güneşine dönüştüreceğiz.” açıklamalarında bulunmuştur.

Diğer  proje haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version