Kategoriler
Ekonomi Gündem

Marketler açık… Sokağa çıkma yasağının detayları

Yeni tip koronavirüs salgınının yayılmasına yönelik tedbirler artırılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Nisan saat 23.59’dan itibaren 30’u büyükşehir statüsünde diğeri ise Zonguldak olmak üzre 31 şehirde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını ve bu kısıtlamanın 25 Nisan saat 23.59’dan itibaren biteceğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı ise sokağa çıkma kısıtlamasının ayrıntılarını yayımladı.

Kısıtlama hangi şehirlerde?

Kısıtlama; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van olmak üzre 30 büyükşehir statüsündeki ilde ve Zonguldak’ta uygulanacak.

Market ve bakkallar açık olacak

Bakanlığın açıkladığı bilgilere göre; sokağa çıkma yasağı başlamadan önce, bugün ve yarın bakkal ve marketlerin çalışma saatleri 8.00 ile 23.00 arasında olmak üzre düzenlendi. Öte yandan, kısıtlamanın olduğu 23 Nisan Perşembe ve 24 Nisan Cuma günlerinde saat 9.00 ile 14.00 arasında bakkal ve marketler açık olacak.

Yurttaşlar, bu saatler arasında, ikametine en yakın olduğu yerde alışverişini yapabilecek. Bu süre içerisinde alışveriş yapacak vatandaşlar, ulaşımını araçla sağlayamayacak. Ayrıca, market ve bakkallar, adres veya evlere paket servisi yapabilecekler.

Önümüzdeki hafta sonu ise bakkal ve marketler kapalı olacak

Tatlı satışı yapılabilecek

Yurttaşların dışarı çıkmasının kesinlikle yasak olduğu gün ve saatlerde, iş yerleri, yalnızca tatlı satış amacıyla ev ya da adreslere paket servisi yapabilecekler. Ramazan ayına denk gelen bu günlerde, restoran, lokanta gibi iş yerleri, açık olabilecek. Bu işletmeler ise yalnızca evlere paket servisi yapabilecekler.

Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde oteller ve konaklama mekânları açık olabilecek. Ayrıca perşembe ve cuma günleri de sebze-meyve halleri de faaliyet gösterebilecek. Seyahat izin belgeleri, bu kısıtlamada da geçerli durumda bulunacak.