Kategoriler
Ekonomi Gündem

Marketlerde maske zorunluluğu! İşte yeni tedbirler

Türkiye’nin 30 büyükşehrine ve akciğer rahatsızlığının sıklıkla görüldüğü Zonguldak’a giriş ve çıkışlar yasaklandı. Yasak, 15 gün sürecek ve gerektiğinde uzatılabilecek. Bu şehirlere gıda gibi zorunlu malzemeleri taşıyan; ülkeler arasında taşımacılık yapan araçlar dışında giriş veya çıkış yapılamayacak. Uluslararası taşımacılık yapan kişiler, yanında transit geçiş belgesini taşıyacak.

Ülkeler ve şehirler arası nakliye araçların geçişi devam edecek. 

20 yaş altına sokağa çıkma yasağı

Pazar yerleri ve marketlerde maske zorunluluğu geldi. İş yerlerinde de benzer tedbirler alınacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “İnsan hareketliliğini azaltmak için gerekli tedbirlerin almaya devam edeceğiz.” diye konuştu. 

Ayrıca, park gibi kamusal alanlarda toplu şekilde bulunamayacak. Herkes birbirini en az 3 metre mesafe uzaklıkta seyredecek. İkinci bir emre kadar 20 yaş altı ve 65 yaş üstü dışarı çıkamayacak. Ek tedbirler alınabilecek.

Yeni tedbirler gece yarısından itibaren uygulamaya konulacak. Bu kurallara uymayanlara idari ve adli cezalar gelecek. Erdoğan, bu yaptırımların tereddütsüz olarak uygulanacağını söyledi.

Karantina ne zaman bitecek?

Sağlık Bakanlığının bünyesinde kurulan Bilim Kurulu, önerilerini sundu. Kurulun önerileri doğrultusunda yeni tedbirleri duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, karantinanın ve tedbirlerin bitme süresinin yurttaşın aldığı tedbirlere ve salgınla etkili mücadeleye bağlı olduğunu yineledi.

30 Büyükşehir neler?

Giriş ve çıkışların yasak olduğu şehirler; Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Manisa, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van.

Yaşamını yitirenlerin sayısı azaldı

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bağış kampanyasının üçüncü gününde 1 milyon 61 liralık yardım topladıklarını dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı, salgınla ilgili son 24 saatteki gelişmeleri paylaştı. Bugün 16 bin 160 adet test yapılırken 2 bin 786 kişide koronavirüs keşfedildi. Bugün pandemi nedeniyle 69 kişi yaşamını yitirdi. Dün 18 bin 757 adet test yapılırken 2 bin 456 kişide vakaya rastlanılmıştı. Dün yaşamını yitirenlerin sayısı 79’idi.