Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Mavera Comfort basına tanıtıldı

Türkiye’nin ilk Deprem İzolatörlü konut projesi olma özelliğine sahip Mavera Comfort projesi basına tanıtılmasının ardından ön satışa sunuldu. Makro İnşaat ve Akyapı ortaklığı tarafından hayata geçirilecek olan Türkiye’nin ilk Deprem İzolatörlü konut projesi olan Mavera Comfort projesinin detaylarının paylaşıldığı basın lansmanı gerçekleştirildi.

Hayata geçirilecek olan konut projesi sakinlerine, deprem anında ve deprem sonrasında binanın tüm fonksiyonlarında kesinti olmaksızın, güven ve konfor içinde bir yaşam kalitesi sunuyor. İstanbul İli, Başakşehir İlçesi’nde hayata geçirilecek olan  proje yeni sakinlerini bekliyor.

Mavera Comfort projesinde sosyal alanlar neler?

Mavera Comfort projesi içerisinde peyzaj alanları, açık spor alanları, kapalı spor alanları, çocuk oyun alanları gibi sosyal alanlar yer alıyor. Şehir hastaneleri, veri merkezleri, köprüler gibi yüksek önem arz eden binalarda uygulanan Deprem İzolatörleri, bu sefer ilk defa nitelikli bir konut projesinde hayata geçiriliyor.

Yaklaşık 65 bin metrekare yüzölçümüne sahip arsa alanı üzerinde inşa edilecek olan proje zemin kat + 9 normal katlı konut bloklarından meydana geliyor. Projede 2+1 tip daireden 4.5+1 tip daireye kadar değişen farklı tiplerdeki toplam 705 adet daireden meydana geliyor.

Projede ön satışlar başladı

“Hayatınızın her anında kesintisiz konfor” sloganı ile satışa sunulan projenin tüm detayları yerli ve yabancı deprem uzmanları, konusunda uzman mimarlar tarafından tasarlandı. Türkiye’nin Deprem İzolatörlü ilk konut projesi unvanına sahip Mavera Comfort projesi hayatınızı kolaylaştıracak merkezi süpürge sisteminden, daire içi su sensörlerine, yangın ve hırsız alarm sistemlerinden, elektrikli araç şarj istasyonlarına kadar birçok detay düşünülerek tasarlandı. Projede yapılan basın lansmanı ile 16 Mart 2020 Pazartesi günü saat 14:00 itibariyle ön satışlarına başladı.

Geliştirilen bu sistem ile büyük bir depremden insanların sağ çıkması sağlanıyor. Ayrıca sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürdürülebilmesinin amaçlanıyor. Japon Sismik İzolasyon Derneği (JSSI) Başkanı Profesör Akira Wada, geçmişteki depremler incelendiğinde, binalardaki en büyük hasarlara, depremin ivmesine göre yerinden hareket edemeyen taşıyıcı elemanlardaki çatlakların neden olduğunu belirtti.

İstanbul Teknik Üniversitesi Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Sütcü, deprem yalıtımı teknolojisinin uygulanması için binaların genellikle temel bölgesinde deprem yalıtım birimleri, yani izolatörler kullanıldığı bilgisini verdi. Deprem izolatörlü binalarda yaşayan ya da çalışan kimseler, depremden hiç korkmadan ve deprem sonrasında da hiçbir olumsuz psikolojik etki altında kalmadan yaşamaya devam edebilirler dedi.