Kategoriler
Emlak Haberleri

Mehmet Cengiz yüksek fiyatlardan önemli ihaleleri kazandı

Mehmet Cengiz Türkiye’nin dört bir yanından ihale kazanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde aktarılan bilgiye göre Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 953 milyon liralık ihaleyi kazanan Cengiz, Rize’de yapılması beklenen İyidere Lojistik Liman inşaatının ihalesini de kazandı.

Mehmet Cengiz kazanmaya devam ediyor

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu en büyük ihalelerden birisi geçtiğimiz ay Mehmet Cengiz’e, 953 milyon lira üzerinden gitti. Sosyal medya üzerinde büyük yankı yapan bu ihale kazanma haberi, şimdilerde Rize’deki haberle birlikte yeniden öne çıktı. Yapılan bilgilendirmede 16 Temmuz günü düzenlenen ihale, kanun tarafından esas alınan rekabetçi “açık” usule karşı, tartışmalı 21b usulü üzerinden gerçekleştirildi. Duyuru ilanın yapılmadığı, şirketlerin özel olarak davet edildiği bilgisine karşı ihalenin sonuçları 1 Eylül tarihinde açıklandı.

İhale sonucunda, 1 milyar 370 milyon lira üzerinden Cengiz İnşaat ile Yapı ve Yapı İnşaat İş Ortaklığı işi üstlendi. Hedeflenen projede 28 Ağustos başlangıç günü olurken, 11 Aralık 2023 bitiş tarihi olarak sözleşmede yer buldu.

2 büyük ihale aynı şirkete gitti

Cengiz İnşaat’ın 14 Temmuz günü katılım sağladığı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ihalesi üzerinden 953 milyon lira kazanıldı. Bu ihalenin “Trabzon-Aşkale Yolu Zigana İkmal İnşaatı” için olduğu söyleniyor. Yalnızca iki gün sonra, 16 Temmuz günü Rize İyidere Lojistik Liman ihalesi yine Mehmet Cengiz’in şirketi tarafından kazanıldı.

Liman projesinde deniz doldurulacak

Temmuz ayında yapılan tanıtım toplantısında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ortak yürütüleceği söylenen proje için yerel yönetimde yer alan muhtarlar ve halktan görüşler alındı.

Liman projesinin Rize İyidere Hazar Mahallesi, Fabrika bölgesine yapılması bekleniyor. Liman termal sahası için, Karadeniz sahil yolunun deniz tarafına yapılacak dolgu belirlenen tüm hizmetler için aktif olacak. Proje planlarının doğrultusunda İyidere’den Doğu Anadolu’ya geçiş yapılacak ve yurtiçi ile yurtdışından gelen yük gemileri karşılanacaktır. Burada hızlı bir ulaşım ağının oluşturulacağı bilgisinde ortak paydada buluşulurken; İç ve Doğu Anadolu’da üretim bandında yer alan ürünlerin yine aynı liman üzerinde karşılanması bekleniyor.

Nakliye bölgesi olarak hayat bulacak olan limanın inşaatı için hedeflenen süre 3 yıl oldu. İnşaat aşamasında 250 kişinin çalışması planlara eklenirken, işletme için ayrılan sayı 150 kişide sınırlı kaldı. Projenin toplam bedeli ise 700 bin TL olarak açıklanmıştır.