Kategoriler
Emlak Haberleri Emlak Konut Haberleri Gündem

Mehmet Tevfik Göksu’dan kentsel dönüşüm açıklaması

İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilçelerden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 17 Ağustos Depremi’nin 20’nci yılında bir basın toplantısı düzenledi. Mehmet Tevfik Göksu, düzenlediği basın toplantısında depreme yönelik yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da çeşitli bilgiler verdi.

Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul’un Esenler ilçesinin yapı stoku açısından en sorunlu ilçelerden biri olduğuna dikkat çekti. Göksu, “İlçede 98 bin 160 riskli konut vardı ve bunun 56 bini yenilendi. 6 bin konut kamu eliyle yenilenirken kalanı kamu özel iş birliği ya da özel sektör eliyle yenilendi” açıklamasını yaptı.

Projenin 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçedeki konut yenileme çalışmalarıyla ilgili çeşitli bilgiler verdi. Göksu tarafından yapılan açıklamaya göre Esenler ilçesindeki risk bulunduran binalarda yaşamlarını sürdürenler, Metris Kışlası olarak da bilinen ve Esenler Belediyesi’ne devredilen askeri alanda yapılacak olan konut projelerine taşınacak.

8.7 milyon metrekarelik alanda yeni konutlar

Mehmet Tevfik Göksu, rezerv alan olarak belirlenen toplam 8.7 milyon metrekare büyüklüğe sahip olan alanda yeni konutlar inşa ettiklerini dile getirdi. Başkan Göksu, Esenler Belediyesi’ne devri gerçekleştirilen Metris Kışlası olarak da bilinen ve Esenler Belediyesi’ne devredilen askeri arsada yapılan projeye toplamda 40 bin konutun taşınacağını ifade etti. Göksu, buranın Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm alanı olduğuna dikkat çekti.

Başkan Göksu, ilk etapta 16 bin 500, ikinci etapta 23 bin 500 konutun bu alana taşınacağını söyledi. Belediye Başkanı Göksu “Projenin 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile yapılan bu projede imalat işlerini de TOKİ üstleniyor. İlçede riskli olduğu için boşaltılan alanlar da planda ne yazıyorsa öyle kalacak. Parksa park, okul ise okul alanı olacak. Riskli konutların taşınmasından sonra 1.5 milyon metrekare alan açılacak” diyerek sözlerini tamamladı.