Kategoriler
Ekonomi Gündem

Meral Akşener: Kanal İstanbul’a oy vereceğim

Habertürk’te yayımlanan Teke Tek programına katılan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Kanal İstanbul projesine oy vereceğini belirterek şartlarını söyledi. Fatih Altaylı’nın sunduğu programa katılan Akşener, “Hiçbir rantın oluşmasına fırsat vermeden, Kanal İstanbul‘u açacaklarsa, orası yeşil alan bırakılmak ve orayı satın alanların elinde kalmak kaydıyla ben oy vereceğim” diye konuştu.

“Gündem meşgul ediliyor”

Türkiye’de diktatörlük rejiminin olduğunu işaret eden İYİ Parti Lideri Meral Akşener, karşıt görüşlerin fikrini beyan edemediği hükûmet sisteminin mevcut olduğunu kaydetti. İşsizlik oranının çok yüksek olduğunu belirten Akşener, pek çok problemin olduğunu; bunlara çözüm aranması gerekirken gündemin Kanal İstanbul projesiyle meşgul edildiğini kaydetti.

Meral Akşener: Referandum şarttır

Yurttaşlardan alınan vergilere de değinen İYİ Partili Akşener, farklı düşüncelere iktidarın kulak asmadığını belirterek İstanbul’da referandumun yapılması gerektiğini belirtti. Meral Akşener şöyle konuştu:

“ÇED Raporu’nda imza sahibi olan ‘Hz. Nuh’un oğluyla cep telefonu ile görüştü’ diyenler de var. Türk usulü Cumhurbaşkanı Hükûmet Sistemi’ne geçtik. Sayın Erdoğan o zaman Cumhurbaşkanı idi. Kendisine uygun bir terzi üzerinden elbise dikildi. Şimdi her bir konu tek kişinin iki dudağı arasına ve bilgisine bırakılmış. Başka hiç kimsenin fikir beyan edemediği bir hükmetme sistemiyle karşı karşıyayız. İşsizliğiniz almış başını gitmiş, istihdam probleminiz var. Üç üniversite mezunundan biri işsiz. Kadın işsiz sayısı artıyor. 70 bin kişinin işini kaybettiği Türkiye’deyiz. Yatırıma, sanayiye yönelik, tarımla meşgul olan insanların üretime dönmesine yönelik pek çok problem var. Elinizde böyle bir imkân varsa buradaki problemlerimize çözüm aramanız gerekirken Kanal İstanbul ile meşgul ediliyor Türkiye. Şahsım adına bir şey söyleyeceğim, hiçbir rantın oluşmasına fırsat vermeden, Kanal İstanbul‘u açacaklarsa, orası yeşil alan bırakılmak ve orayı satın alanların elinde kalmak kaydıyla ben oy vereceğim.”

Kullanmadıkları hâlde vergi ödüyorlar

Akşener, yurttaşlardan haksız yere vergi alındığını işaret ederek “Köprüler yapıldı, şehir hastaneleri yapıldı, hasta garantisi, geçiş garantisi verildi. Niğde’de oturan vatandaşımız o köprüden geçmiyor, ama buna karşılık geçiş garantisi verildiği için onu ödüyor. Vatandaşın cebinden çıkacak birileri zengin olacak, sonuçta Türkiye meşgul edilecek. Bugün bizi yöneten arkadaşlar açısından elbette fikrimizin kıymeti harbiyesi yok ama bizi izleyen vatandaşlarımız açısından söylüyorum. Son tahlilde İstanbul’da İstanbul için bir referandum yapılması şarttır.” sözlerini kaydetti.