Kategoriler
Ekonomi

Merkez Bankası’nın uzun vadeli yatırımcıları yanlış yönlendirdiği iddiası

Merkez Bankası’nın otomobil ve konut almak isteyenlere karşı doğru sinyaller vermediğini söyleyen İYİ Partili Durmuş Yılmaz; “A’dan Z’ye Covid-19’un Türkiye’deki Etkileri Çalıştayı” konu başlığıyla düzenlenen panelde önemli uyarılarda bulundu.

Merkez Bankası’nın yönlendirmesi doğru değil

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığınca düzenlenmiş olan “A’dan Z’ye Covid-19’un Türkiye’deki Etkileri Çalıştayı” paneline katılım sağlayanlar arasında İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’da vardı. Burada yapmış olduğu konuşmada özellikle Merkez Bankası’nın yatırım yapmak isteyenleri yanlış yönlendirdiğine dikkat çekti. Banka tarafından alınan tedbirlerin piyasaya, otomobil ve konut almak isteyenlere doğru yansıtılmadığından bahsediyor.

Online olarak Zoom Webinar’da düzenlenen panelde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener başta olmak üzere; İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in de katıldığı görüldü.

Akademisyen ve Bilim adamlarının da yer aldığı panelde, Türkiye’de bir ilk olan çalıştayı çok sayıda partilinin izlemesi sağlanmıştır. Çalıştay altında düzenlenen panelde konuşmacıların arasında Merkez Bankası’nın eski Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’da vardı.

Dikkat çeken ifadelere yer verildi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası hakkında yapmış olduğu konuşmasında tüm dikkatleri üzerine topladı. Yılmaz, Merkez Bankası’nın şimdilerde Hazine’nin hesabında 161 milyar lira nakit para tuttuğunu söylüyor. Bu kadar paranın ihtiyaç duyulduğu dönemde kullanılmadığından söz eden Yılmaz, paranın neden tutulduğunu merak ettiğini dile getirdi. Bu paranın seçim günlerinde aniden arttığı ve seçim gününe hazırlık olarak tutulduğu iddialarında bulunan milletvekili; “Merkez Bankası yüksek faizle aldığı paraları hesabında tutuyor” dedi.

Banka hakkında konuşmasına devam eden Yılmaz, dövizdeki değişimlerin Türk lirasının üzerinde baskı oluşturduğuna dikkat çekiyor. Alınan tedbirlerin piyasaya doğru sinyaller oluşturmadığı ve otomobil ile konut yatırımında bulunmak isteyenlere yanlış sinyallerin iletildiği gözlemlendi. Bu nedenle uzun vadeli yatırım yapmak isteyenlerin son derece tedbirli yaklaşması gerekiyor. Ekonomi hakkında yapılan yanlış yönlendirmelerin sonucunda en çok yatırımcılar zarar görebilir.