Kategoriler
İhaleler

Mersin Büyükşehir Belediyesi metro ihalesinin birinci aşamasını tamamladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi 9 Ekim 2020 tarihi itibariyle metro ihalesinin birinci aşamasını tamamladı. İlk ihalenin daha önceki itirazlar nedeni ile Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edilmesinin ardından yeni ihale için gün belirlendi. Mersin’in en büyük projelerinden biri olduğu bilinen metro ihalesinde gerçekleştirilen yeni ihaleye katılımcı sayısı 13 oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi süreci başarıyla sonlandırdı

Mersin’in heyecanla beklenen büyük projesinde önceki ihale yapılan itirazların ardından iptal edilmişti. Verilen iptal kararının Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından yapıldığı açıklanırken, projenin devamı için hazırlıklara başlandı. İhalenin 9 Ekim 2020 Cuma günü yürütüleceğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi katılımcı sayısının 13 firmaya ulaştığını bildirdi. Firmalar arasında yerli, yabancı ve yabancı ortaklılarda bulunmaktadır.

İhalenin Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı altında düzenlendiği görüldü. “Mezitli-3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi” başlıklı ihale için adres başkanlığın toplantı salonu oldu. Basına açık bir ihale sürecinden geçildiği bilgisinin ardından, belediye ihaleyi sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayına verdi.

Katılımcı sayısında artış

Metro hattı için belirlenen alanın merkez Mezitli ilçesi ile Akdeniz ilçesi arasındaki tren garını kapsadığı belirtildi. Toplamda 13.4 kilometre uzunluğundaki hat, 11 istasyondan oluşmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkililerince açıklanan ihale bilgisine göre yeraltı otoparkı ve transfer yapıları tasarıma dahil edildi. Montaj ve işletmeye alınması işini kapsayan ihalede katılımcılar 13 firmayı buldu.

İlk aşamaya katılım sağlayan yerli, yabancı ve yabancı ortaklı firmaların teklif zarfları ihale komisyonunca açıldı. Sunulan şartname koşullarına uygun teklifte bulunanların kontrol edildiği zaman diliminde, evrakların yeterli olup olmadığı taranmıştır. Tüm zarfların açılmasıyla birlikte açıklamada bulunan İhale Komisyon Başkanı, ön yeterlilik kısmının tamamlandığını bildirdi. Dosya incelemelerinin devam ettirileceğini söyleyen başkan, yakın zamanda ihalenin ikinci aşaması için davetlerin yapılacağını açıkladı.

İhalenin ikinci aşamasında ise katılımcı firmaları teknik ve mali kısımda yeterlilik kısmı bekliyor. Belirlenen isteklere yeterli oranda cevap veren firma ihalede yüklenici firma olacak.