Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Mesa Orman projesinin ikinci etabındaki satışlar başladı

MESA tarafından hayata geçirilecek olan Mesa Orman projesindeki ikinci etabının ön talep süreci bitti.

Yeşil alanlarla iç içe kurulan projenin ikinci etabına olan ilginin yoğun olduğu belirtilirken “Devam Eden-En İyi Konut” ödülüne layık görülen Mesa Orman II projesindeki satışlar da başladı. Doğal göle ve ormana komşu durumda olan projedeki teraslı ve bahçeli konutlar, lansmana özel fiyatlarla satışa sunuluyor.

Beykoz’a konumlandırılan projenin ikinci etabının yatırım bedeli 350 milyon Türk lirasıyken projenin II”nci etabında, beş katlı yatay mimarili yapılar inşa ediliyor. Camekânlı yapıların yer aldığı projeye geniş bir manzara eşlik ediyor.

Mesa Orman II projesinde neler var?

MESA Mesken Sanayii A.Ş. tarafından hayata geçirilecek olan konut projesi, Beykoz ilçesinin Çubuklu bölgesinde inşa ediliyor. Projenin 20 bin 576 metrekare büyüklüğündeki arsa alanına konumlandırılan ikinci etabı, 10 blok içinde toplam 163 adet daireyi barındırıyor.

İçerisinde, 2+1, 3+1, 3+2, 4+1, 5+1, 5+2, 6+1,6.5+1 konut tiplerine yer verildiği projedeki evlerin metrekare aralığı, 129,77 metrekare değeri ile 363,12 metrekare değeri arasında bulunuyor.

Toplam inşaat alanı 52 bin 721 metrekare olan projenin ikinci etabında, bin 288 metrekarelik sosyal tesis bulunuyor. Anadolu Yakası’na konumlandırılan projenin 15 bin 513 metrekaresi yeşil alanlara ayrılıyor.

Proje nerede bulunuyor?

İstanbul’daki iki yakayı birbirine bağlayan köprüye yakın mesafelerde bulunan Mesa Orman projesi, Çubuklu-İstinye Feribot İskelesi’ne kolay ulaşım imkânı sunuyor. Kavacık’a 4 dakika, Çubuklu – İstinye Feribot İskelesi’ne 5 dakika, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 7 dakika, Anadolu Hisarı’na 10 dakikalık uzaklıklarda bulunan proje, Levent ve Maslak’a 14’er dakika ulaşım olanağı veriyor.

Bahsi geçen proje, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne 20 dakikalık mesafeye konumlandırılıyor.

“Pandemiden olumsuz etkilendik”

MESA Mesken Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

MESA Mesken olarak, başta Covid-19 salgın sürecinin yanı sıra sektörümüzdeki fazla konut stoku ve yarattığı sorunlardan 2020 yılının bilhassa ilk döneminde olumsuz etkilendik. Ancak, MESA’nın 2019’dan bu yana; doğru lokasyonlara konumlanmış butik ve az sayıdaki konut projelerine yönelmiş olması bu süreci daha daha az sorunla karşılaşmamızı sağladı. Covid-19’un ilk aylarında sektör olarak etkilendik, ama salgının ilk şok etkisinden sonra ihtiyaç sahiplerinin ağırlıklı doğanın yanıbaşında, bahçeli ev ve az katlı yapıları tercih etmesi projelerimize olan talebi arttırdı. Bu süreçte yine 50 yıllık bir “marka” olmanın önemini bu dönemde daha net anladık, marka değerimizin 2021 yılında da en önemli avantajımız olmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Bu yılı proje bazında değerlendirdiğimizde; MESA Mesken’in MESA Çubuklu 28, MESA Orman, MESA Koz, MESA Bodrum Demirbükü, MESA Cadde, Yeşilyaka Koru, Yeşilyaka Su ve Ankara’daki Park Mozaik projelerinin 2020 yılı toplam cirosu yaklaşık 1.500.000.000 TL. Projelerimizde 2020 Aralık ayına kadar proje bazlı satılan konut sayısı ise yaklaşık 1.500 adettir. Ben 2021’de de doğa ile iç içe, bahçeli, balkonlu ve az katlı konutlara yönelim konusundaki trendin süreceğini ve MESA Mesken’in satış ivmesinin de artarak devam edeceğini düşünüyorum. Bu sebeple yatırım bedeli 350 Milyon TL olan MESA Orman II projemizin satışını dönemin dinamiklerine rağmen büyük bir rahatlıkla başlattık.

Mesa Mesken Adres: Acarlar Mahallesi, Çubuklu Çiftlik Yolu Caddesi, No: 4 Beykoz / İstanbul

Çağrı Merkezi: 444 9 366