Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi için yüzde 100 uzlaşı istendi

Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi’nde planlanan hedefleri açıklayan Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen konut projesi hakkında detay verdi. Burada 1’nci ve 2’nci etabın projelendirildiği ve bu esnada yüzde 100 gönüllülük kuralının hatırlandığını söyleyen Yılmaz; anlaşmaya karşı çıkan hak sahipleriyle bir araya gelerek proje hakkında konuşmalar yaptı.

Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi’ne dair her şey

Bursa’da yapımı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) nezdinde süren Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi, 2.etap olmak üzere bin 250 konutun planlama aşaması tamamlandı. 1.etap için 650 konut, 2.etap için 600 konuta yer verilecek. Eski yapıların yıkıldıktan sonra yerine yenisinin sistematik bir şekilde gerçekleştirileceğinden söz eden Yılmaz; çalışma sisteminin titizlikle devam ettirileceği ve bunun bir sonucu olarak alanın daha modern bir görünüme kavuşturulacağı bilgisi verildi.

Deprem riskine karşı sağlıksız konutları yıkmak ve yerine daha modern, güvenli ve dayanıklı konutları inşa etmek isteyen TOKİ, projede yüzde 80 oranlı destek görebildi. Geriye kalan yüzde 30’la konuşma kısmını üstlenen Bursa Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, gönüllülüğün yüzde 100 olmasını dilediklerini söylüyor. Türkiye ve Dünya’da bir ilkin gerçekleştirilmesi hedefinde hak sahiplerinin desteğini almak isteyen yetkililer; bir yandan da kamu kaynakları ile yerinde gerçekleştirilmesi beklenen dönüşümün ilk temelini Mart ayında yapacak.

Niyet tamamen iyilik çerçevesi altında

Mevlana Mahallesi’nde planlanan dönüşüm hareketine destek isteyen Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanı Oktay Yılmaz, projeye “hayır” diyen azınlıkla görüşmelerde bulundu. Bir araya gelinen süreçte tüm hak sahiplerine proje detayları hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, “Mevlana 7. Etap Kentsel Projesi, bütün bölgeye model olacak, Bursa’ya örnek olacak bir proje oldu. Burada gerçekleştirme hedefimiz olan otoparklar ve yeşil alanlar oluşturarak, arkasında dairelerin de yolu görebileceği bir şekilde konumlandırdık. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sunulan projemiz kendisi tarafından çok beğenildi. Taşın altına elimizi koyuyor ve risk alıyorsak, vatandaşların da bunu yapması gerekiyor. 30-40 yıllık daireyi getir, sıfır daireyi götür anlayışı ile bu işler yürümez. Böyle bir kültür doğru da değildir” dedi.

Konuşmasını sürdüren başkan, tamamen iyi niyet altında çaba gösterdiklerini ve bu vesileyle yüzde 80’lik bir onay aldıklarını söylüyor. Bu anlamda hak sahiplerine teşekkür eden ve projeyi uygulamak için yüzde 80’inin yeterli bir oran olduğunu hatırlatan Yılmaz, yine de projede gönül rızasının olmasını istediklerini vurguladı.