Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Meydan Ardıçlı projesindeki ticari ünitelerin yüzde 70’i satıldı

Esenyurt’ta bulunan Meydan Ardıçlı projesindeki ikinci etapta yer alan 125 adet ticari üniteye olan talep rekor kırdı. Dünyaca ünlü kafe ve restoran zincirleri ünitelerde yerini alırken ticari alanlarının yüzde 70’i satıldı. Özyurtlar ve Bahaş holdinglerinin ortaklığıyla yaşama geçirilen projedeki ticari ünitelere yerel market zincirlerinden de gelen talep büyük.

Normalleşmeyle birlikte projeye, eğitim kurumları ve otel zincirleri gibi büyük çapta kiralama taleplerinin geldiği kaydedildi. Söz konusu projenin 2018 yılında satışa sunulan ilk etabının tamamı, geçen yıl satılırken ikinci etabın ticari alanlarına olan talep, normalleşmeyle birlikte hızlandı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından özel olarak onaylandığı bildirilen projenin ikinci etabı yılın sonlarına doğru, kalan kısmı ise 2021 yılında tamamlanacak. Projedeki ticari alanların büyüklükleri ise 60 metrekare ile 2 bin 500 metrekare arasında değişiyor. Farklı şehirlerin mimarisinden esinlenerek tasarlanan proje, 545 milyon liralık yatırımın yapıldığı kaydedildi.

Proje yüksek prim potansiyeline sahip

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 67 dönümlük arsa alanı üzerinde 27 blokta bin 681 adet daireyi ve 125 ticari alanı barındıran Meydan Ardıçlı projesinin konumu ve donanımları sayesinde yüksek prim potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.

Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, projeyle birlikte yabancı yatırımcıların ticari yatırım için Türkiye’ye yöneldiğini belirtti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Özyurt, “Bu özelliğiyle 2018 yılından bu yana her dönemde talepte hız kesmedi. Pandemi döneminde de online ortamda satışlarımızı aynı hızla sürdürdük. Pandemi sonrasında haziran ayında başlayan normalleşme süreciyle özellikle uluslararası yatırımcılar tarafından ciddi bir talep artışıyla karşılaştık. Türkiye pandemi döneminde global ölçekte güven tazeledi. Örnek bir mücadele sergiledi. Projemize gelen talep bunun bir yansımasını oluşturuyor. Yabancı yatırımcı, ticari yatırımlarında ibreyi Türkiye’ye doğrulttu.” ifadelerini kullandı.

Meydan Ardıçlı ikinci etapta “talep patlaması yaşanıyor”

Avrupa Yakası’nda yükselen projenin ilk etabındaki 30 adet ticari ünitesinin satışları, lansmanın çıktığı yıl tamamlanırken Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı “2’nci etap satışlarımızda talep patlaması yaşanıyor. Tüm ticari alanların yüzde 70’inin satışını gerçekleştirmiş durumdayız. Geri kalan ticari ünitelerinin de kiralama görüşmelerini sürdürüyoruz. Ulaştırma Bakanlığı tarafından özel olarak onaylanan projemizde uluslararası ve Türkiye genelinde marka oluşumunu tamamlamış cafe ve restoranlar yerini aldı. Yerel market zincirleri de talepte önde gidiyor. Eğitim kurumları ve otel zincirlerinden gibi büyük çaplı kiralama talepleri geliyor. Ticari alanlarımızın büyüklükleri 60 metrekare ile 2500 metrekare arasında değişiyor.”  sözlerini kaydetti.