Kategoriler
Emlak Haberleri

Millet Bahçesi bir çok bölgeye değer katacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Atatürk Havalimanı ile ilgili açıklanan yeşil alan olacağı haberi üzerine bir çok açıklama yapıldı.

Atatürk Havalimanı arsasının Millet Bahçesi yapılacağını duyurması özellikler havalimanına yakın yerleşim alanlarındaki vatandaşlarda büyük heyecan yarattı. Ayrıca eski statlarında Millet Bahçesi olacağı o illerdeki yakın bölgelere artı değer katacak.

11 milyon 776 bin metrekare yüzölçümüne sahip olan Atatürk Havalimanı’na yaklaşık 3 milyon ağaç dikilebileceği belirtiliyor. Atatürk Havalimanı’nın yeşil alan olarak ayrılması ile birlikte dünyanın sayılı şehir parkları arasına girmesi de kaçınılmaz olacak.

Dünyanın en büyük şehir parkları arasına yer alması beklenen Atatürk Havalimanı’na yapılacak olan Millet Bahçesi projesi aynı zamanda Sea Pearl Ataköy, Koru Florya, Ekşinar Konakları, Route İstanbul, Blue Lake Küçükçekmece, Luxera Yenibosna gibi bir çok markalı konut projesinde de komşu durumda.

Millet Bahçesi projesinin değer katması beklenen bölgeler ise Yeşilköy, Florya, Ataköy, Sefaköy, Halkalı, Basın Ekspres Yolu, Yenibosna gibi bölgeler sayılabilir.

Tasinmazhaber/Özel