Kategoriler
Proje Haberleri

Millet Bahçesi Projeleri artık 81 ilde

Millet Bahçesi Projeleri, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca 81 ilde yapılmasına karar verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda hedeflenen 154 projenin 11’i tamamlandı. Sadece Ankara’da 12 projenin hayat bulması beklenirken, çalışmalar aralıksız olarak sürüyor.

Millet Bahçesi Projeleri artık 81 ilde

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı duyuruya göre, 81 ilde gerçekleştirilecek toplam 154 millet bahçesinden 11’i tamamlandı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yürütülen proje çalışmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ortak çalışmaları sonucunda 81 ilde devam ediyor.

Millet bahçesi projeleri ile çevre düzenlemesinin ön plana çıkarılacağı alanlarda gelecek nesiller yeşil alanlara kavuşturulacak. Projenin gerçekleşmesindeki en büyük katkının TOKİ olduğu bilinirken, planlanan projelerin hayata geçirilmeden evvel ilk olarak eski statların istenilen yeşil alanlara dönüştürülmesi sağlanıyor. Ayrıca yakın zamanda hedeflenen 154 millet bahçesi projesinden, 11’i tamamlanmış ve hizmete girmiştir. Belirlenen süreçte gerçekleştirilmesi beklenen 143 millet bahçesinden 19’unun inşası sürüyor. Henüz 21 projenin ihale kapsamında kaldığı belirlenirken, 103’ü proje başlangıç noktasında bulunmaktadır.

Millet kıraathanesi hizmete girdi

Geçtiğimiz günlerde Sakarya Millet Bahçesi’ne ziyarette bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, burada yaptığı incelemelerden sonra Belediye Başkanı ile protokol anlaşmasına gitti.

Hedeflenen projede bakım-onarım çalışmalarının sürdürülmesi adına TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce arasında protokol imzalandı. Eski Sakarya Atatürk Stadı’nın yerine yapılmakta olan bahçenin gelişmesi devam ederken, Sakaryalıları bekleyen sosyal donatılar ise “adeta yok yok!” dedirtiyor.

Alan içerisine kazandırılan sosyal donatılardan yürüme yolları, spor alanları, yansıma havuzu, meyve-sebze bahçeleri, renk ve koku bahçeleri gibi yeşilliğin bir arada olması beklenen bölge; yurttaşlara hizmet vermek için gün sayıyor.

Vatandaşa kazandırılan millet bahçeleri:

Batman Millet Bahçesi, Diyarbakır Sur İçkale Millet Bahçesi, Diyarbakır Dicle Vadisi Millet Bahçesi, Elazığ Millet Bahçesi, İstanbul Kayaşehir 1. Etap Millet Bahçesi, İstanbul Pendik Millet Bahçesi, Bursa Eski Stat Millet Bahçesi, Sakarya Millet Bahçesi, Samsun Millet Bahçesi, Trabzon Akçaabat Millet Bahçesi ve Sivas Millet Bahçesi’dir.

Yeni projeler için ihaleler devam edecek

Hayata geçmesi planlanan Millet Bahçelerinin ihaleleri sürmekte iken, en son yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında pek çok ihale rafa kalkmıştır. TOKİ bünyesinde saha içi çalışmaların sürdüğü esnada ise; Bakan Adil Karaismailoğlu tarafından işçi sağlığının gözetildiği ve inşaat alanlarının en güvenilir yerler olduğu söylendi.

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Ankara’da gerçekleştirmiş olduğu saha içi ziyaretten sonra Ankaralılara yeşil alan müjdesi duyurulmuştu. Kurum’a göre, Ankara’nın 3 milyon metrekarelik yeşil alana kavuşturulacağı bilgisi verilmiş ve sadece Başkent genelinde 12 bahçe projesinin gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir. Şimdilerde yapımı süren Atatürk Kültür Merkezi (AKM) alanında yapılacak olan yeşil alanların toplamda 637 bin metrekareye ulaşması bekleniyor.