Kategoriler
İhaleler

Millet Bahçesinin ihale tarihini belediye başkanı duyurdu

Millet Bahçesinin ihale tarihini duyuran Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, beklenen günün 16 Ekim olduğunu söyledi. Osmaniye ilçesinde hayat bulması hedeflenen projede birçok sosyal donatının her yaştan kesime açık olduğu bilgisine ulaşıldı.

Millet Bahçesinin ihale tarihi 16 Ekim oldu

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan tarafından yapılan duyuruda Kadirli ilçesinde beklenen millet bahçesinin ihale tarihi hakkında detaylar aktarıldı. Buna göre ihale gününün 16 Ekim tarihinde saat 10:00’da yapılması bekleniyor. Cemal Paşa Mahallesi’nde toplu konut bölgesinde hayat bulması hedeflenen proje için geri sayım başladı.

Kadirli büyük bir yeşil alana kavuşacak

Osmaniye ilinin Kadirli ilçesinde yapılan planlamalar doğrultusunda projenin bölgeye yeşil alan ve dinlenme alanı kazandıracağı söylendi. Mahalleye ve Kadirli’ye ayrı bir hizmet sağlayacak olan millet bahçesinin ihalesi 16 Ekim’de tamamlanıyor. Projede su oyun havuzları, modern oyun grupları, basketbol ve voleybol sahalarının yanı sıra; Robotik Kodlama Merkezi, tiyatro, bale, sergi vb. sanat aktivite merkezlerine yer verilecek.

Ayrıca oturma alanları, yaya yolları, bisiklet yolları, açık otopark sayesinde hem yürüyüş yapanlar hem de araç kullananlar için özel alanlar ayrılmıştır. Modern aydınlatma sistemlerinin kullanıldığı bahçede özellikle yeşil alanların olması kararına varıldı. Şimdilik hedefte yüklenici firmanın seçilmesi, sonra Kadirli ilçesine ve mahalleliye yeni sosyal alanların kazandırılması var.

Şanlıurfa’da tarihler verildi

Urfa’nın Haliliye ilçesinde gerçekleştirilmesi beklenen ihalenin sonucunda Devteyşti ile Süleymaniye mahallelerinin kesişim noktasına millet bahçesi yapılacak. Mesire alanı, çocuk oyun alanları, macera parkı, bisiklet parkuru, koşu ve yürüyüş parkuru gibi başlıca sosyal alanlara yer verilirken, projenin 118 dönümlük arazi üzerinde inşa edilmesi bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen projenin gerçekleştirilebilmesi adına 5 Kasım’da ihale düzenlenecek. Haliliye Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamada projenin bizzat Bakan Murat Kurum’a kendileri tarafından iletildiği bilgisi dikkat çekti. Yakın zamanda proje için onay aldıklarını belirten belediye başkanı, ihaleden kısa süre sonra proje için çalışmalara başlanacağını aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ileten Mehmet Canpolat, listeye Murat Kurum, Abdullah Erin, Zeynel Abidin Beyazgül, Bahattin Yıldız ve Süleyman Aksu’yu ekledi.