Kategoriler
Emlak Haberleri

Milli Emlak borçlarına yapılandırma geliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Milli Emlak genel tebliğine göre borcu olan vatandaşlara yapılandırma imkânı tanınmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak genel tebliği Resmî Gazete’de yayınlanmıştır. Anadolu Ajansı’nın da yer aldığı habere göre Milli Emlak genel tebliğinde bazı ödemeler için karar verilmiştir. Vadesi 30 Nisan 2021 olan fakat 9 Haziran 2021 itibariyle tahsil edemedikleri borçların kararı verilmiştir. ‘Kesin izin, arazi izin, kesin tahsis, kullandırma kararı, ön izin, irtifak hakkı, kullanma izni’ örneklerindendir. Aynı zamanda ‘kira yaralanma, ilave yaralanma, mesire yeni işletme hakkı kira bedelleri’ gibi borçları da kapsamaktadır. Bu borçlara yönelik gecikme bedelleri faiz gibi fer’i borçlarını yapılandırarak ödeyebilmeleri için düzenlemeler yapılmıştır. Düzenlemenin söz konusu olduğu borçlar asılları da herhangi bir yapılmayacaktır. Gecikme zammı faiz ve borçlar iptal edilecektir.

Yapılandırmanın Da Dahil Olmasıyla Borçlar Ne Olacak?

Yİ-ÜFE tutarı ile peşin veya 6,9, 12 veya 18’lik taksitler halinde ödemenizi sağlayacaktır. Peşin ödenmemesi halinde de hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının belirli oranda indirim uygulanacağı da bilinmektedir. Taksit ödeme durumlarında tercih edilen taksi sayısının kanunun öngördüğü katsayı uygulaması yapılacaktır. Peşin ödeme durumlarında ise hesaplanan Yİ-ÜFE tutarlarının belirli oranda bir indirim yapılacağını bilinmektedir. Taksitli ödeme durumlarında tercih edilen taksit sayısına göre kanuna uygun görüldü kaç sayı kapsamında geçerli olacaktır. Bu şekilde sizler borcunuzu yapılandırarak daha kolay bir ödeme gerçekleştirebilirsiniz.

Yapılandırma Son Başvuru Tarihi 31 Ağustos

Söz konusu olanaklarından faydalanmak isteyenler için 31 Ağustos tarihine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarım ve orman bakanlığı ile ilgili merkez veya taşra bilimlerinin başvuruda bulunması gereklidir. Son tarihi 31 Ağustos olarak belirlenmiştir. Sizler eğer borçlarınızı yapılandırmak istiyorsanız 31 Ağustos tarihine kadar başvuru sürecinden geçebilirsiniz. Uygun koşullar sağladığını sürece borcunuzu taksitlere böyle biri veya bir indirim alabilirsiniz. Bu sizin ödemenize daha kolaylık sağlayacaktır.

Bu şekilde Milli Emlak borçlarına yapılandırma müjdesi hakkında detaylı bilgi sahibi olmak mümkündür. Sizlerle bu bilgilerden yararlanarak detaylı bir inceleme yapabilirsiniz ve bu başvurulara katılım sağlayabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…