Kategoriler
Emlak Haberleri İhaleler

Milli Emlak Daire Başkanlığı İstanbul’da 67 konutun ihalesini yapacak

Milli Emlak Daire Başkanlığı İstanbul ili, Üsküdar, Ataşehir, Kadıköy ve Maltepe ilçelerinde 67 konutu satılığa çıkardı. Yapılan ilana göre, 4 ilçedeki toplam 67 konutun satışı, 17 Ağustos 2020 tarihinde açık teklif usulünce yürütülecek.

Milli Emlak Daire Başkanlığı konut satmaya devam ediyor

Milli Emlak Daire Başkanlığınca resmi web adresinde yayımlanan duyuruda, İstanbul’un 4 ilçesindeki toplam 67 konut yeni alıcısıyla buluşacak. Kadıköy başta olmak üzere; Üsküdar, Ataşehir ve Maltepe ilçelerinde konut satışları açık ihale usulünce yürütülecektir.

17 Ağustos Pazartesi tarihinde yapılacak olan ihalenin, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilmesi bekleniyor.

170 bin TL’den başlayan fiyatlarla ev sahibi olma şansı

Açık ihale usulünce satışı gerçekleştirilecek konutların muhammen bedelleri verilen bilgiler arasında yer aldı. Buna göre, alıcılar minimum 170 bin TL üzerinden ev sahibi olabilecek. Ayrıca kişisel tercihlerin değiştiği konutlarda en yüksek satış bedeli 912 bin TL oldu.

17 bin TL’den başlayan teminat bedelleri

Konut satın alımını gerçekleştirecek olan gerçek veya tüzel kişilerin ihalede yer edinmek için öncelikle teminat bedellerini ödemesi gerekiyor. Ödemelerde ihale saatine kadar teminat verme fırsatı bulunan vatandaşların, bölge ve konutlara göre farklı rakamları elden çıkarması beklenmektedir. Minimum fiyatın 17 bin TL’den başladığı teminat bedelleri, tercihlere göre 92 bin TL’ye kadar çıkıyor.

5 yıl boyunca emlak vergisinden muafiyet fırsatı

Milli Emlak Daire Başkanlığı’ndan satın alınan konutlar için 5 yıl süreyle Emlak Vergisi ödenmiyor. Muafiyeti sağlanan vatandaşların KDV ve diğer ödemeleri de ertelenecek. Bununla birlikte diğer ödeme seçeneklerinin ciddi kolaylıklar sağlayacağı aktarılırken; peşin veya yüzde 25 peşin ödemelerde borcun geri kalanını 2 yıl taksite bağlama imkanı bulundurulmaktadır.

İhale detayları…

Taşınmazların ihalesi, gösterilen gün ve saatte, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesi uyarınca “Açık Teklif Usulü” ile İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Ankara Caddesi, Hükümet Konağı Sokağı, No: 11 Kat: 1 Cağaloğlu, Fatih/İSTANBUL adresinin, İhale Salonunda yapılacak.

İhaleye katılım sağlamak isteyenlerin; Geçici Teminat Bedelini ödediğine dair makbuz ve banka teminat mektubu bulundurması gerekiyor.

Gerçek kişilerin tasdiklenmiş ilgili belgeleri gerekmektedir. Bu belgeler; T.C. kimlik numarasını içermekte olan Nüfus Hüviyeti Sureti veya aslı ibraz edilmek kaydı ile kimlik fotokopisi, İkametgah Belgesi olmalıdır.

Tüzel kişilerin ise idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı görülen ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri meslekî kuruluşlardan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi alınmalıdır. Ayrıca tüzel kişilik adına ihaleye katılım sağlayacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsil ettiğine dair bilgiler göstermesi gerekiyor. Bu nedenle kişilerin noterlik tarafından tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekâletnameyi bulundurması şartı aranmaktadır.

Kamu tüzel kişilerin ise, tüzel kişilik adına ihaleye katılması veya teklifte bulunması halinde, tüzel kişiliği temsil ettiğine dair belirtir belge ve ortak girişim beyannamesi bulundurmak zorundadır. Ayrıca ihale saatinden önce kişilerin İhale Komisyonu Başkanlığına başvuruda bulunarak belgelerini teslim etmesi gerekiyor.

İhalelere göz atmak için tıklayınız.