Kategoriler
İhaleler

Milli Emlak Dairesi Başkanlığı 4 arsa için ihale duyurusu yaptı

Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara’da 4 adet konut imarlı arsanın ihaleye çıkarılması bekleniyor. Aktarılan bilgiye göre; 4 adet konut imarlı arsanın satışı için 22 Eylül 2020 tarihinde açık teklif usulünce ihale gerçekleştirilecek.

Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarihi duyurdu

Hazine mülkiyeti altındaki 4 arsanın satışını gerçekleştirmek için gün sayan Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, ihaleye dair detayları aktardı. Konut imarlı arsalar Ankara’nın Çubuk ve Mamak ilçelerinde bulunuyor. Belirlenen ihale tarihinin önümüzdeki 22 Eylül 2020, Pazar günü olmasına karar verildi. Açık teklif usulünce yönetilen ihalede katılımcılar arasından yalnızca 4 kişi hak sahibi olabilecek.

Tahmini satış fiyatları açıklandı

Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’nın ilan detayında arsaların 3’ü Çubuk ilçesinde yer alıyor. Konut imarına sahip arsaların boyutu 2.849 ile 3.815 metrekaredir. İlgili arsaların tahmini satış fiyatları 1.800,000 TL, 1.600,000 TL ve 1.200.000 TL üzerinden yapılacak.

Mamak ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yer alan son arsanın toplamda 7.378 metrekarelik bir alana sahip olduğu bildirildi. Konut imarına sahip büyük arsanın tahmini satış bedeli ise 1.033.000 TL’dir.

Ödeme seçenekleri

Milli Emlak üzerinden satın alımlarda bulunan alıcılara ödeme kolaylığı tanınıyor. İhale bedelinin yüzde 25’ini peşin ödemiş olan vatandaşlara geriye kalan borç tutarı için 2 yıl süre içerisinde taksitle ödeme fırsatı sağlanmaktadır. Bununla birlikte KDV ve belge masraflarında da muaf olunur. Emlak vergisinde ise 5 yıl süre boyunca ödeme istenmez.