Kategoriler
İhaleler

Milli Emlak Dairesi tarla ve arsaların satışı için tarih belirledi

Milli Emlak Dairesi tarafından imarlı 2 adet arsa ve tarlanın ihaleye çıkarılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Dairesi devlet mülkiyetindeki arsaları ve tarlayı önümüzdeki günlerde satacak.

Milli Emlak Dairesi ihale süreci için gün sayılıyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ve Bursa Çevre Otoyolu’nun yakınında yer almakta olan devlet mülkiyetinde bulunan çifte yerinin satış bedeli açıklandı. Toplamda 10 milyon 936 bin 500 TL değerine ulaşan çifte yeri, ilanda aktif bir şekilde duruyor.

Osmangazi İlçesi, Demirtaş Dumlupınar’a kayıtlı bulunan 2 bin 695 metrekarelik arsa için ihale fiyatı 5 milyon 390 bin 500 TL oldu. Milli Emlak Dairesi aracılığıyla satışa çıkarılan tarlanın metrekare değeri 8 bin 531’e yaklaşırken, fiyat 5 milyon 546 bin TL olmuştur.

Teminat bedelleri açıklandı

Satışın ihale yoluyla yapılacağı bilgisini veren Milli Emlak, geçici teminat bedelinde arsa için 539 bin 50 TL fiyat isterken, bu rakam tarlada 554 bin 600 TL’ye ulaşmıştır. Yürürlükte yer alan 1/1000 ölçekteki uygulama imar planına göre; arsanın ‘konut dışı kentsel çalışma alanı’ kapsamı altında olduğu bildirildi. Yürürlükte yer alan 1/5000 ölçekteki nazım imar planına göre; tarlanın ‘konut alanı’ kategorisinde sayıldığı verilen bilgiler arasında yer aldı. Bu kapsamda tarlada hektar başına düşen nüfus 50 kişiyi içermektedir.

İhale tarihi belirlendi

Sözü geçen arsa ve tarlanın satışı için düzenlenmesi beklenen ihalenin Açık Teklif Usulünce uygulanması bekleniyor. Tarihin 29 Eylül 2020 olduğu bilgisi verildi. Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından üstlenilen ihale; Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Uludağ Milli Emlak Müdürlüğü’nde gerçekleştirilecektir. Devlet mülkiyetinde yer alan (Hazineye ait) taşınmazlarda 2 yıl vadeli taksitlendirme imkanı verilirken, alıcı taraf KDV’den ve Emlak Vergisinden muaf tutulacak.

Devlet arazisi alabilmek için…

  • Alıcı tarafın tüzel veya gerçek kişi olup olmadığına bakılmaksızın ikamet adresi Türkiye’de olmalıdır.
  • Türk vatandaşı olmayan kişiler satın alımda yer alamaz.
  • Devlet mal müdürlüğü ve defterdarlık tarafından satılık araziye onay çıkarılması şarttır.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.