Kategoriler
Emlak Haberleri İhaleler

Milli Emlak taşınmazlarını satışa çıkardı

Milli Emlak, 1 Temmuz’dan (bugün) itibaren başlayarak Cuma gününe kadar birçok taşınmazı elden çıkarıyor. Geçen hafta 25 Haziran 2020 tarihinde 10 taşınmazın satışını gerçekleştiren Milli Emlak, Yozgat’a ait Maliye Lojmanlarını satışını bu hafta gerçekleştirecek. Toplamda 51 parça taşınmazın ihale kapsamında satılacağı duyurusu ise resmi web adresi üzerinden paylaşılmıştır.

Milli Emlak önceki taşınmazlarını satıyor

Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen önceki satışların ardından bugünden itibaren yeni taşınmazlar satılığa çıktı. Cuma gününe kadar 51 taşınmazı ihale kapsamında elden çıkaracak olan Şehircilik İl Müdürlüğü, web adresi üzerinden detaylı açıklamaya yer verdi. Belirtilen paylaşıma göre, satışa sunulan taşınmazların fiyatı 45 bin lira ile 140 bin lira arasında değişim gösteriyor. Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından daha önce satışın gerçekleştirildiği bölgeler şu şekildedir; Çağlayan, Lök, Dağyenicesi, Dereboymul ve Haydarbeyli köylerine ait 10 taşınmaz olarak görülüyor.

Yeni taşınmazlar için geri sayım başladı

1 Temmuz Çarşamba’dan itibaren başlatılan yeni konut satışları ihale kapsamında yeni sahibini bulacak. 51 taşınmazın arasında Yozgat Belediyesi Hizmet binasının hemen karşısında yer alan Maliye Lojmanları da yer alıyor.

Gerçekleştirilecek olan ihalede Medrese Mahallesi’ndeki halen mesken sayılan 22 parça ticaret alanındaki taşınmazın satışı yapılacaktır. Toplamda 2 bin 484 metrekare alana sahip olan taşınmazların fiyatları 105 ila 140 bin lira arasında değişime uğranması bekleniyor. Yarın satışa sunulacak olan Medrese Mahallesi, Mutafoğlu Mahallesi ikinci mıntıka ve Aşağı Nohutlu Mahallelerinde bulunan 22 konut ve ticari ünitenin elden çıkarılacağı duyuruldu. Bu alanların toplam alan boyutu bin 950 metrekare olarak belirlenmiş ve satışlarının 105 ila 140 bin lira arasında başlaması uygun görülmüştür.

Cuma günü ise Aşağı Nohutlu Mahallesi’nde yer alan 734 metrekarelik 7 parçadan oluşmuş ticari alanların satışı gerçekleştirilecek. Burası için başlangıç fiyatı en az 120 bin liradan belirlenirken bu fiyat 140 bin lirada da görülmektedir.

Ödeme yöntemleri açıklandı

İhalelerin her gün Valilik Binasındaki Emlak Müdürlüğünde saat 09.15’te başlayacağı ve saat 16.00’ya kadar süreceği bilgisi paylaşıldı. Ödeme yöntemleri içerisinde taşınmaz bedeli 1/4’ü peşin ödeme yöntemine tabi tutulurken, kalan borç miktarı için kanuni faiz uygulanacaktır. Böylece alıcı 2 yıla kadar üçer aylık dönemler halinde 8 eşit taksitli ödeme fırsatını yakalayabilecek.