Kategoriler
Emlak Haberleri

Muğla satılık daire seçeneklerine yüzde 31’lik ilgi artışı var

Muğla satılık daire seçenekleri, şehrin turistik konumu dolayısıyla en çok tercih edilen konutlardandır. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından en fazla talep genel olarak bu bölgeyedir. Türkiye İstatistik Kurumu  tarafından açıklanan Mart 2021 verileri, Muğla konut satışları üzerinde yüzde 31.2’lik bir yükselişe işaret etmektedir. Şehrin ikamet ve yatırım için uygun konutları her geçen gün daha fazla talep toplamaktadır. Özellikle salgın döneminde meydana gelen yatırım aksaklıklarına rağmen şehre olan ilgi neredeyse hiç azalmamıştır.

Muğla’da konut satışları ne durumda?

Muğla’da gerçekleşen konut satışları hakkında önemli veriler mevcuttur. Gayrimenkul Danışmanı Şule Alp bu konuda önemli bilgiler paylaşmıştır. Bu bilgilere göre satış oranlarındaki artış, 2020 yılının Mart’ındaki satışlara kıyasla çok ileridedir. Gerçekleşen 2 bin 5 satıştan 621’i sıfır konut satışı olurken bin 384 tanesi ikinci el konut satışı olmuştur.

Şehrin özellikle Bodrum ilçesindeki konutlar en fazla talep gören konutların başındadır. Türkiye’nin pek çok farklı bölgesinden gelen büyük yatırımcılar en çok burayı tercih etmektedir. Yabancı kaynaklı yatırımların en çok aktığı bölgelerden birisi şu an itibariyle Bodrum’dur.

Muğla satılık daire türleri arasında satışı düşenler de mevcut

Muğla’daki bu hareketlilikler ipotekli konut satışlarını kapsamamaktadır. Dolayısıyla Mart 2020 tarihindeki ipotekli konut satışlarına göre bu yılın verileri yüzde 23.5 oranında gerilemiştir. Bu yıl, Mart ayı itibariyle Muğla’da gerçekleşen ipotekli konut satışı sadece 432 ile sınırlıdır. Bunların ise 135 tanesi sıfır konut satışı, 297 tanesi ikinci el konut satışıdır. Yine de genel olarak Muğla satılık daire seçeneklerinin gördüğü ilgi fazla kabul edilebilir.

Bunun gibi güncel emlak haberleri ile ilgileniyorsanız lütfen BURAYA tıklayınız.

Exit mobile version