Kategoriler
Gündem

“Muhtar Ankara” uygulaması yoğun ilgi gördü

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) “Muhtar Ankara” uygulamasıyla akıllı taksi projesinden sonra bir inovasyona daha imza attı. Ankara’daki muhtarlar ise uygulamanın işlerini kolaylaştırdığı için uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

 İlçelerin sorunlara daha hızlı ve kalıcı çözüm bulmak amacıyla hayata geçirilen “Muhtar Ankara” uygulamasının bin 420 muhtarın kullanması hedefleniyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş‘ın talimatıyla yapılan uygulama, muhtarlar tarafından yoğun ilgi gördü. 

Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Bu uygulama beraber yönetmemiz için.” dedi.

Muhtar Ankara uygulamasına teşekkür

Muhtarlar, Ankara’nın kırsal kesimlerde yer alan mahallelerdeki sorunları, Muhtar Ankara uygulamasıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine kolayca gönderebiliyor. Uygulama hakkında değerlendirmede bulunan  Haymana Muhtarlar Dernek Başkanı Abdülkadir Beşkaya, muhtarlar adına uygulamada emeği bulunanlara teşekkür ettiğini söyledi.

Beşkaya, sorunları doğrudan yetkililere bildirebildiklerini ve onlarla doğrudan temasa geçebildiklerini dile getirdi.

Abdülkadir Beşkaya, “Ankara muhtarları adına öncelikle teşekkür ediyorum. Artık Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve daire başkanlarıyla direkt temasa geçebiliyor ve sorunlarımızı direkt aktarabiliyoruz. Bu güzel hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” sözlerini dile getirdi.

“Bizim için çok önemli”

 İşlerinin kısa sürede çözülmesinin mutluluk verici olduğunu kaydeden Haymana ilçesindeki Esen Mahalle Muhtarı Gazi Özgür uygulamanın muhtarlar için çok önemli olduğunu söyledi. Muhtar Özgür, “Mansur Başkan bizim için çok önemli olan bir uygulama başlattı. Bu mobil uygulama sayesinde dertlerimizi ve sıkıntılarımızı anında ve zamanında iletmeye başladık. Sorunlarımızı uygulama üzerinden yazarak, ilgili birimler ve yetkililerden hemen yanıt alabiliyorum.” diye konuştu.

Haymana ilçesi Deveci Mahalle Muhtarı Aydın Gökler ise “Bu uygulama aracılığıyla sorunlarımız daha çabuk bir şekilde üretmiş bulunacağız.” ifadesini kullandı.

Konu hakkında açıklama yapan Mansur Yavaş, “Bin 600 küsür muhtarla ilgili bir uygulama yaptık. Allah korusun afet oluyor, yangın oluyor. Buradan bir mesajla rahat bir şekilde gönderebileceksiniz.” dedi.