Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Murat Kurum: Belediyeler artık daha güçlü

Zeytinburnu ve Kâğıthane ilçelerinde toplam bin 27 deprem konutunun bu hafta sonu temelinin atılacağını kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’u depreme karşı hazır hale getirmek için çalışmalarımızı canla başla sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla bugüne kadar 1 milyon 350 bin konutun depreme karşı dönüştürüldüğünü belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Sivrice merkezli depremden sonra Elâzığ’daki 24 bin konutun çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Bir yıl içerisinde teslim edilecek

Elâzığ ve Malatya’daki deprem konutlarının bir yıl içerisinde teslim edilmesini hedeflediklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı, “Yine İstanbul’un hemen hemen tüm ilçelerinde, Gaziosmanpaşa, Esenler, Üsküdar, Kağıthane’den Beyoğlu, Güngören, Kartal’a, Bağcılar, Arnavutköy ve Beykoz’a kadar birçok riskli bölgede çalışmalarımız hızla devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Son iki yıl içerisinde kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamını değiştiren düzenlemeler yaptıklarını söyleyen Murat Kurum, “Meclisimizle vatandaşların ve müteahhitlerin, yüklenicilerin mağdur olmaması için birçok mevzuat düzenlemesi yaptık.” dedi.

Parsel bazlı imar planı yapılamayacak

Kurum, İller Bankasının 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu.

Sheraton Otel’de düzenlenen toplantıda, “Artık parsel bazındaki planlamaları tamamen ortadan kaldıracak, parsel bazlı imar planı hiçbir şekilde yapılamayacak, yapılan planlarda 7’inci aya kadar etraftaki teşekkül etmiş bina yükseklikleri çerçevesi neyse bu bina yükseklikleri çerçevesinde yapılacak.” diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yurttaşları endişelendiren ve belediyelerin işini zorlaştıran tüm engellerin kaldırıldığını kaydetti.

Tarihi meydanlar gün yüzüne çıkacak

“Bu kritik hamlelerimizle artık belediyelerimizin eli daha güçlü.” diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında 81 ilin tarihi kent meydanlarını gün yüzüne çıkaracaklarını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Meydanlarımızı tarihi hüviyetine kavuşturacak bu vizyon projeyle, yüzlerce tarihi ve kültürel aksımızı yeniden ihya ediyor, yine yüzlerce etapta yenilediğimiz iş yerlerimizi esnafımıza kazandırıyoruz.” diye konuştu.