Kategoriler
Emlak Haberleri

Müsilaj gayrimenkul piyasasını olumsuz etkiliyor

İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne’ye bağlı beldelerde yazlık konutlar gündemdedir. Bu konutlar müsilaj etkisi ile etkilenmiş durumdadır. Sorunun uzun vade yayılması halinde yazlık bölgelerde yer alan konulara talebini azalacağı beklenmektedir. Özellikle sezonluk ev kiralama niyetinde olan yatırımcıların beklemeye geçtiği bilinmektedir. Ayrıca farklı bölgelere yöneldiği de görülmektedir.

Müsilaj’ın Etkisi Ege’de Görülüyor

Pandeminin tatil alışkanlıklarının değişikliği nedeni olması ile talepler farklı alana yöenlemiştir. Genellikler yazlık bölgelerdeki müstakil, bahçeli ve havuzlu villalar ilgi artmaktadır. Bu durumun gayrimenkul piyasasına hareketlendirilmiştir. Ancak son 4 ayda denizde yaşımın büyük zarar veren müsilaj ile yazlık bölgelerdeki gayrimenkul piyasası olumsuz yönde etkilemeye başladı. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerek yerel yönetimler gerekse üniversiteler sorunun çözümü için eylem planları da ortaya koymaktadır. Tam anlamı ile çözüme kavuşmadı 2-3 yıl sürmesi beklenmektedir.

Müsilaj Nedeniyle Konut Satışı Düşüyor

Konuyu değerlendiren Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Rapor Kontrol Müdürü Mehmet Ali Hartavi bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Müsilaj sorunu yaz tatil planlarını yapıldığı günlerde gayrimenkul piyasasının etkilenmeye başladı gözüktüğünü söylemiştir. Yazlık konutların bu durumda 1 derece etkilendiklerini belirtmiştir. Sorunun uzun vadeli yayılması haline de yazlık bölgelerde yer alan konular olan talebin olumsuz yönde etkilediği söylenebilir. Hali hazırda bu durum etkisini göstermeye başlamıştır. Özellikle sezondaki ev kiralama niyetini olan yatırımcıların beklemeye geçtiğini belirtmiştir. Ege’den farklı bölgelere yöneldiği de görülmektedir. Bu durum henüz satış fiyatlarında etkilenmemiş olmasına karşın, yazlık konut talebi üzerinde olumsuz etkilere yol açmaya başladığını söylemek mümkündür. Ayrıca uzun vadede fiyatlara yansıyacağını da söylemiştir.

Bu şekilde ilacın tatil yerlerini etkisi hakkında genel bilgi sahibi olmak mümkündür. Sizlerle müsilajın temizlenmesi ve yapılan çalışmalar hakkında genel bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…