Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Müsilaj nedeni ile havuzlu villalara ilgi arttı

Marmara’da müsilaj nedeni ile insanlar tatil tercihlerini değiştirmiştir. Akdeniz ve Ege’ye ilgi artmış vaziyettedir. Denize girmekten korkan insanlar ise havuzlu villaları yönelmiş vaziyettedir. Denizlerde dağılarak çoğalmakta ve bu insanları korkutmaktadır. Bu nedenle denize girmekten korkan insanlar daha çok havuzlu villalara yönelmiş vaziyettedir. Koronavirüs döneminde de tatil yapmak isteyen ve villa kiralarını kaydeden Evrim Kırmızıtaş Başaran bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirilmiştir. Korona nedeni ile 2 yılları villalara ilgi artmış vaziyette olduğunu söylemiştir. Böylelikle ailelerin kalabalığa karışmadan kendi çaplarında tatili yapmak istediklerini söylemiştir. Müsilaj ile birlikte bu villalar da özellikle havuzda olup olmadığını da önemli hale gelmiş vaziyettedir. Marmara’da yazlıklar için havuz olmazsa olmaz olarak ifade etmiştir.

Tatil Fiyatları 20 Bin Liraya Kadar Çıkıyor

Evrim Kırmızıtaş Başarın’ın kullandığı ifadeler göre villa fiyatları hakkında da açıklamalar gerçekleştirmiştir. O daha yatak sayısı havuz bahçesi teras manzarası saunası gibi birçok olanağı da göz önüne alarak fiyatlar değişmektedir. 4 kişilik aile için günlük ortalama 500 liradan başlamaktadır. 10 bin liraya kadar bu fiyat çıkmaktadır. Ultra lüks kategorisinde ise 20 bin liraya kadar ulaşan evler bulunmaktadır. Uzun süreli rezervasyonda indirimler de olabilmektedir. Sezonluk 2 milyon en çok Bodrum’da kiralık villalar aranmakta olduğunu aktaran Evrim Kırmızıtaş Başaran, Yalıkavak, Gündoğan Gümüşlük, Bitez başta olmak üzere bu durumun büyük ilgi gördüğünü söylemektedir. Aileler ve kalabalık akrabaların ayrıca kendi arkadaş gruplarının da bir villa seçenekleri olduğunu belirtmiştir. Ayrıca aylık kiralamalar ile ücretlendirmelerde ortalama 25 bin lira ile 300 bin arasında değişiklik gösterildiği de söylenebilir. Villaları aylık olarak 750 bin liraya çıkmaktadır. Sezonluk kiralama yapmak istediğinde ise 2 milyon liraya kadar bu fiyat çıkmış vaziyettedir.

Müsilaj nedeni ile Marmara İstenmiyor Daha çok Akdeniz Tercih Ediliyor

Müsilaj’ın Marmara Bölgesi’nde ve İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ gibi birçok yerde görüldüğü bilinmektedir. Temizlik çalışmaları başlamış olsa bile uzmanlar bunun da çok daha kolay olmayacağı söylemektedir. Bu yönden de bu bölgelerde yazlık kiralamalarda düşüş yaşandığı belirlenmiştir. İnsanlar bu sürecine olmadığı bölgelerden uzaklaşmak istemektedir. Tatilciler daha çok Marmara’dan ziyade Akdeniz ve Ege kıyılarına ilgi göstermektedir. Müsilaj’ın Marmara’da görülmeye başlanması ile de Akdeniz ve Ege’ye tatilciler kaymıştır. Marmara’da kiralama yapmaktan kaçınmaya başlamışlardır. Marmara’ya yazlık alanlar için gitmek yerine daha farklı yerlere gitmeyi tercih etmektedirler.

Bu şekilde müsilaj nakit ile tatilcilerin hangi yöne kaydığı ve nasıl bir yolu izlediğini görmek değil aynı zamanda bu yılki tatil fiyatları hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…