Kategoriler
Toki Haberleri

Mustafakemalpaşa Millet Bahçesi kentinin en büyüğü olmaya aday

Mustafakemalpaşa Millet Bahçesi, Bursa şehrinin en büyüğü olmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda yatırımda yönün Mustafakemalpaşa’ya kaydığı öğrenildi. Kente hareket getirmesi planlanan millet bahçeleri içinde en büyüğü olacak Mustafakemalpaşa Millet Bahçesi, ilçeye değer kazandıracak.

Mustafakemalpaşa Millet Bahçesi hakkında bilgi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fikri ışığında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 81 il genelini kapsayan çalışmaları başlattı. Millet Bahçesi projelerini Bursa’ya taşıyan bakanlık, yatırımda ilçelere değer kazandırmaya devam ediyor. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın açıklamasına göre, 5 yıl içerisinde ilçenin hem alt hem de üstyapı yatırımları tamamlandı. Temellerin düzeltildiği bölgede gelecek nesillere aktarılması beklenen projeler hayata geçiriliyor. Öncelikle, 318 km uzunluğuna erişen 50 milyon TL değerindeki dev içme suyuna olan yatırım, 3.köprü ile devam ettirildi. Ardından Muradiyesarnıç Sosyal Tesisleri ve Sedde Projesi ile yeni girişimlerin kapısını aralayan belediye, ilçenin çehresini Mehmet Kanar’ın liderliğinde değiştiriyor. Salgın hastalığın getirmiş olduğu tedbirleri baz alarak, 2020 yılı için planlanan Millet Bahçesi projeleri, Türkiye geneli içinde yalnızca 5 belediyeye yetki verdi. Bunlardan birisi ise Mustafakemalpaşa’daki belediyedir.

300 dönümlük arazinin üzerine kurulacak

Millet Bahçesi için yakın zamanda harekete geçen Belediye Başkanı Kanar, proje kapsamında kullanılacak alanı 300 dönüm olarak açıkladı. Proje tasarımına göre sosyal donatı alanlarının 50 dönümlük yer kaplaması bekleniyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, 3 Aralık günü düzenlediği ihale sonucunda yüklenici firmayla anlaşma sağladı. Sosyal donatı ve yaşam alanlarının yapımı ise yer tesliminin ardından başlatılacak. Konuya ilişkin son bilgileri paylaşan Kanar, “Bahçe projesinde vatandaşların ihtiyaçları göz önüne alınacak. Hemşerilerim için meyve bahçeleri ve daha fazla yeşil alan geliştirilecektir” dedi. Açıklaması boyunca proje detayına inen başkandan elde edilen son bilgiler ise şöyle; Projede meyve bahçeleri ve yeşil alanların fazlalığına önem gösterilecek. Bununla birlikte yeşille bütünleşen yürüyüş ve bisiklet yolları gibi detaylar atlanmayacaktır. Ayrıca, dinlenme alanlarının doğa ile iç içe olması adına geliştirilen bahçe projesi, yepyeni bir sosyal yaşam alanını karşılamamıza olanak sağlıyor. Proje içerisinde havuz alanından çim alanına, dinlenme alanından cami ve meydana kadar her türden detay düşünüldü.

Etkinliklerle dolu bir bahçe

Millet Bahçesinde gerçekleştirilmesi beklenen sosyal donatılar hakkında bilgiler veren Kanar, 300 dönümlük alanın kalan bölümünü belediyenin üstleneceğini söyledi. Havuzu, biyolojik göleti, spor tesisleri ve çocuk oyun alanlarıyla dikkat çeken Mustafakemalpaşa Millet Bahçesi, özellikle konumuyla ilgi odağı oluyor. Şehir merkezinde yığılmaları engellemek amacıyla şehrin dış alanlarına taşan yatırım bölgesi değer kazancında son derece önemlidir.