Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Müstakil ev ve villalara yönelik arama oranları yeni yıla yaklaşırken arttı

Aralık ayının 31’i ile 4 Ocak’a kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacakken yeni yıla doğayla iç içe girmek isteyen yurttaşların “müstakil ev” arayışları geçen yıla oranla büyük oranda arttı.

Anadolu Ajansının sahibinden.com’dan aktardığı bilgilere göre 1 Aralık ila 12 Aralık tarihleri arasındaki “müstakil ev” aramaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 169 oranında artış gösterdi. İnsanlığın pandemiyle olan sınavının olduğu bu dönemde, doğayla iç içe ve sakin konutlara olan talep artarken yeni yıla yakın bu talep, yeniden hissedildi.

Sahibinden.com’a müstakil ev ve villa aramak için girenlerin sayısında önemli oranda artış görüldü.

Sahibinden.com tarafından yapılan açıklamaya göre villa ve müstakil evlerin çok sayıda bulunduğu ilçelere yönelik talepte hızlı bir artış gösteriyor. 1 ile 12 Aralık arasında, “müstakil ev” aramaları, yıllık bazda yüzde 169 oranında artış gösterdi. Popüler ilan arama sitesi tarafından yapılan açıklamaya göre bu dönemde; İstanbul’un Şile ilçesindeki müstakillere gösterilen ilgi, yüzde 229 arttı. İstanbul ilinin Şile ilçesini, sırasıyla Kartepe, Silivri, Büyükçekmece ve Sarıyer ilçeleri takip etti.

Müstakil ev aramasında Kartepe ikinci sırada

Kocaeli ilinin Kartepe ilçesindeki müstakil evlere yönelik aramalar, yüzde 188 oranında arttı.

İstanbul il sınırları içinde bulunan Silivri ilçesindeki müstakil tipi konutlara olan arama sayısı, geçen yıla nazaran yüzde 157 oranında artış gösterdi. Avrupa Yakası’nın gözde ilçelerinden biri olan Büyükçekmece’deki müstakil gayrimenkuller, yüzde 92 oranında daha fazla arandı.

Büyükçekmece ilçesini yüzde 89 ile İstanbul’un sakin yerleşim yerlerinden olan Sarıyer izledi.

Villalara yönelik talep de arttı

Müstakil evlerin yanı sıra geçen yıla oranla, villa aramaları da belirgin bir şekilde artış gösterdi. Söz konusu 1-12 Aralık arasını kapsayan dönemde; İstanbul ili Şile ilçesinde yer alan villalara yönelik aramalar da yüzde 189 oranında arttı. Villa aramalarında Şile’yi sırasıyla yüzde 183’le Sakarya’nın Sapanca ilçesi,  yüzde 132’lik artışla İstanbul’un Silivri ilçesi ve yüzde 66 ile Kocaeli’nin Kartepe ilçesi takip etti.