Kategoriler
Ekonomi

Mutasyon altın fiyatlarına yansıdı… Değerli maden ve piyasa yorumları

Artan Kovid-19 vakaları ve virüsün İngiltere’de mutasyona yansıdığına ilişkin haberler, altın fiyatları üzerinde etkili. Virüsün daha hızlı şekilde yayıldığına ilişkin haber akışında, kısıtlamaların artırılacağı düşüncesinin yanı sıra ABD’deki ek mali teşvik paketine ilişkin uzlaşma sağlandı.

Gram ve çeyrek de dolar/TL ve onstan etkilenerek haftaya sert yükselişle başladı. Gram altının fiyatı, şu dakikalarda cuma günkü kapanışından yüzde 2 seviyesinden yüksek. Altının ons fiyatı, cuma günkü kapanışında, günlük bazda, yüzde 0,15 değer kaybetti.

Gram altının değeri, yüzde 1,12 geriledi.

Virüs mutasyon geçirdi uçuşlar sınırlandırıldı

İngiltere’de koronavirüsün mutasyona uğradığı ve virüsün yayılım hızının arttığı tespit edildi.  İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye yapılan uçuş seferleri, geçici olarak durduruldu.

Anadolu Ajansının haberine göre dün gece, Londra’dan Türkiye’ye gelen yolculara PCR testi yapıldı. Yolcular, evinde karantinaya alınacakken tedbirler, kabin ekiplerine de uygulandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden şu açıklamalarda bulundu:

 

  • İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir.

 

  • Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.

 

Altın fiyatları ne kadar?

Saat 11.19’dan itibaren ons, önceki kapanışının yüzde 0,81 üstünde. Gram ve çeyrek altının fiyatları, yüzde 2,01 oranında değer kazancında. Onsun serbest piyasadaki satış fiyatı, bin 897 dolar.

Gram altın 470 lira, çeyrek altın ise 772 lira.

Piyasa yorumları: Destek ve dirençler

Ziraat Yatırım tarafından ons fiyatı hakkında, “Değerli madeni destekleyici ortamda bu sabahki yükseliş eğilimi günün geri kalanında da sürebilir ve Ons Altın 1.888 desteğinin üzerine kalarak güçlü gözüken 1.920 direncini test edebilir.” yorumu yapıldı.

Alan Yatırım, gram altın fiyatındaki kısa vadeli dirençlerin 465 lira ve 471 lirada; desteklerin ise 460 lira ve 455 lirada bulunduğunu kaydetti.

Exit mobile version