Kategoriler
Ekonomi Gündem

NATO zirvesinden sonra dolar kaç TL? 5 Aralık döviz kurları

İngiltere’de iki gün süren NATO Liderler toplantısından sonra dolar kaç TL oldu? NATO toplantısında Suriye, NATO ve Türkiye’ye yönelik açıklamaların ardından dolar kuru ve gram altın fiyatı, sınırlı bir yükseliş yaşadı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 3 Aralık’ta yaptığı açıklamadan önce 5,73 lira seviyelerinde izleyen dolar kuru, 5,76 liraya; 271 lira seviyelerinde seyreden gram altın ise 274 lira seviyelerine hareket etti.

Ancak Trump’ın Türkiye’ye yönelik açıklamalarından sonra sınırlı miktarlarda gerileyen ve gevşeyen dolar/TL, 5,73 lira seviyelerine kadar düştü. Ancak dolar kurunun bu seviyesi sınırlı kaldı. Dün öğle saatlerinde 5,74 seviyelerinde olan lira karşısındaki dolar, ilerleyen saatlerde 5,75 seviyelerine çıktı. 

Bugün de yukarı yönlü hareket eden dolar/TL, öğle saatlerine girerken hafif yükselişle 5,76 seviyelerinde bulunmaya başladı. Dolar kuru saat 11.49 sıralarında 5,75 ile 5,76 bandında hareket ediyor.

Dolar kurunda teknik açından 5,7350 liranın destek konumunda bulunduğunu aktaran analistler, direnç konumu olarak 5,7820 liranın izleneceğini kaydetti.

Dolar kaç TL? 5 Aralık Perşembe

Bugünün öğle saatlerinde dolar kaç TL

Dolar kuru haftanın dördüncü gününde hangi seviyelerden işlem görüyor? NATO üye ülkelerinin yöneticilerinin katıldığı toplantıdan sonra euro ve sterlin kurları hangi seviyelerden piyasaları takip ediyor? Saat 12.05’ten itibaren döviz kurları yaklaşık olarak şöyle;

Dolar 5,7603 lira, euro 6,3947 lira, sterlin 7,5763 lira seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündemi neler?

Piyasaların gündeminde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak 2020 Yılı Para ve Kur Politikası Raporu bulunduğunu açıklayan analistler, raporda gelecek yıl uygulanacak olan para politikasına ilişkin mesajlar aranacağını belirtti. 

Öte yandan TCMB’nin haftaya açıklayacağı karar, piyasalar tarafından bekleniyor. Merkez Bankası, 12 Aralık’ta faiz indirimi kararını duyuracak. Yurt dışındaki veri gündeminde ise euro bölgesindeki büyüme göstergeleri izleneceğini kaydeden analistler, ABD’deki özel sektör istihdam verisinin ön plana çıktığını aktardı.